Gemeentebelang wint verkiezingen. Foto: RTV Nunspeet

Gemeentebelang wint verkiezingen. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - "Een aardverschuiving die heeft plaatsgevonden. Dit is zeker geschiedenis", het is de eerste reactie van Mark van Bunte, de lijsttrekker van Gemeentebelang. Woensdagavond werd duidelijk dat deze partij maar liefst acht zetels heeft binnengesleept. Daarmee staan ze bovenaan de lijst, gevolgd door de SGP met zeven zetels. Naast winnaars, ook verliezers. Zo heeft de VVD geen enkele zetel meer en keert dus niet terug in de raad.

De ChristenUnie heeft dankzij een restzetel in totaal vier zetels gekregen. PvdA/GroenLinks viert een klein feestje nu ze op 'eigen kracht' een zetel hebben bemachtigd. Bij de vorige verkiezingen in 2018 had de partij alleen een restzetel. CDA Lokaal is van twee naar één zetel teruggegaan. "Dat we als CDA Lokaal onze tweede zetel verliezen, dat is wel jammer. Op het randje net geen restzetel. Ruim 1100 kiezers hebben op ons gestemd", zegt lijsttrekker Wichert Stoffer.

Een dag na de verkiezingsavond wordt een duidingsdebat gehouden in het gemeentehuis. Partijen krijgen de gelegenheid onder andere een reactie te geven op de voorlopige verkiezingsuitslag. Het debat wordt donderdagavond om 19:30 uur live uitgezonden via RTV Nunspeet.

Deel dit artikel