Een beha dragen doe je om twee redenen. Foto: Pexels

Een beha dragen doe je om twee redenen. Foto: Pexels

NUNSPEET - Een beha dragen doe je om twee redenen. Het is goed voor je gezondheid en het brengt je vrouwelijkheid nog meer naar boven. Het is belangrijk dat je beha goed past wanneer je deze aan hebt. Een beha die jouw borsten niet goed ondersteund is slecht voor je gezondheid.

Met het dragen van een goede beha voorkom je klachten zoals borstpijn, nekpijn en schouderpijn. De beha dient ervoor om je borsten te beschermen tegen bewegingen zodat je deze klachten niet krijgt. Een beha geeft je borsten ook meer stevigheid.

Met sporten doe je een sport bh aan

Als je veel gaat sporten is het handig om een sport bh te dragen. Je beweegt veel tijdens het sporten. Je borsten zullen dan alle kanten op stuiteren wat zorgt voor nek en schouderpijn. Je kunt ook borstpijn krijgen als de borsten te lang stuiteren. Een sport bh kan dat stuiteren verminderen. Als je een goede sport bh hebt zal je er helemaal niets meer van merken.

Je borsten komen strakker te zitten in een sport bh. De borsten kunnen door een goede sportbh niet meer alle kanten uit bewegen. Je zult merken dat dit een prettig gevoel is wanneer je bezig bent met je sport. Intensief trainen gaat dan zonder problemen. De schouderbandjes van een sport bh zijn breder gemaakt. Dat zorgt voor veel comfort.

Een goede sport bh moet strak zitten en je borsten moeten goed aansluiten in de beha. Het is wel belangrijk dat je de juiste cupmaat weet zodat de sport bh goed past. Een sport bh is onder de vrouwen populair geworden en wordt ook vaak in het dagelijks leven gedragen omdat deze comfortabel zitten.

De goede cupmaat is belangrijk voor een passende beha

Een beha moet de juiste pasvorm hebben. De beha past zich alleen goed aan je lichaam aan als je de juiste cupmaat weet. Je kunt zelf de cupmaat berekenen. Dat gaat eenvoudig wanneer je een spiegel en een meetlint hebt. Als je zelf niet weet hoe je het moet doen kun je iemand vragen je te helpen met het opmeten van je borsten.

Het beste is het om je cupmaat te meten zonder kleding aan. Alleen een beha is voldoende. Je gaat voor de spiegel staan en pakt het meetlint. Op deze manier kun je nauwkeurig je cupmaat berekenen. Houd het meetlint altijd recht zodat je een goede berekening krijgt. Denk je dat het niet alleen lukt dan kun je iemand die je kent vragen of die je wilt helpen ermee.

Je gaat nu de onderwijdte eerst meten. Het meetlint gaat om jouw omvang en je laat net onder de borst de meetlint uitkomen. Je schrijft nu het getal op in centimeters. Nu hoef je alleen nog de bovenwijdte te meten. Dat is het volste gedeelte van je borsten.

Houd het meetlint voor en achter recht. Online in een maattabel kun je met beide cijfers in centimeters je maat ontdekken. Je weet nu de cupmaat en kunt een goede beha kopen.

Een grote maten beha hoeft niet saai te zijn

Vroeger waren beha’s in grote maten saai en zaten niet echt comfortabel. Die tijd is echt voorbij. Je kunt je nu in een grote maten bh je vrij en sexy voelen net als iedereen. De grote maten bh is comfortabel en ziet er trendy uit. De grote maten bh is verkrijgbaar in verschillende soorten.

Heb je een heel grote boezem kun je kiezen voor de stevige grote maten beha voor nog meer ondersteuning. De grote maten bh is er ook zonder irriterende beugel.

Deel dit artikel