Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Klaar om te beginnen. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Armand Trippaers (grijs pak) is blij om aanwezig te zijn bij dit jubileum. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Openingswoord door voorzitter Femmy Borsboom. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 4:
Lead image TXT 4: Minibridge is elders in het land populair. Foto: Eigen foto
Trouwe leden van de Nunspeetse Bridgeclub. Foto: RTV Nunspeet

Trouwe leden van de Nunspeetse Bridgeclub. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - De oudste bridgeclub uit de gemeente Nunspeet bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd. Armand Trippaers kwam als ambassadeur namens de Nederlandse Bridge Bond (NBB) speciaal voor de gelegenheid naar hotel De Stakenberg in Elspeet, waar de leden samenkwamen voor het jubileum.

“Zonder vrijwilligers red je het niet. We zien senioren hier die met hart en ziel deze club runnen. Dat is mooi en bijzonder om te zien”, vertelt Trippaers. Vanuit de bond worden veel initiatieven uitgevoerd om jongeren te stimuleren ook het bridgen op te pakken. Dat valt alleen nog niet mee. “We zien dat jongeren zodra ze klaar zijn met school zich storten op een carrière maken en een gezin stichten. Pas wanneer er sprake is van het ‘lege-nest-syndroom’ kan bridge een goede invulling worden.”

Bridge blijkt nog steeds erg in trek te zijn in Nunspeet. Er zijn circa zestig leden actief. Het is daarbij ook de enige vereniging in Nunspeet die aangesloten is bij de Nederlandse Bridge Bond. Wekelijks wordt er gespeeld op de dinsdag in De Brake.

Voorzitter Femmy Borsboom is trots op de vereniging. “Het is niet niks als je nagaat dat de leeftijd ruim boven de zeventig is en we afhankelijk zijn van echt senioren.” Gelukkig is er een harde kern binnen de club, al heeft corona wel sporen achtergelaten in het ledenbestand. “Veel mensen zijn toch angstig geworden en zijn afgehaakt”, vertelt Femmy. Nu de maatregelen opgeheven zijn hebben de bridgers een half seizoen kunnen spelen en de sfeer is prima.

“De mensen zijn altijd opgewekt en er heerst een hele sportieve sfeer. Ook het sociale aspect is ruim aanwezig. We kijken echt om naar elkaar”, aldus de voorzitter. Ze hoopt dat in de toekomst meer jongere leden zich aansluiten bij de club. “Het heeft zeker onze aandacht want aanvulling is nodig. Nunspeet kent vier bridgeclubs en dus is het aanbod groot en wordt het zoeken naar nieuwe leden moeilijker. Daar maken we ons best wel zorgen om.”

Zodra het nieuwe jaar begint wil men de landelijke bond vragen om samen met de club een strategie te ontwikkelen om zo het enthousiasme voor de sport aan te wakkeren. De ambassadeur heeft al wel een tip voor de club. “Het is een goed idee om de gemeente hierbij te betrekken. Zij kunnen een belangrijke rol spelen in het promoten van de sport. Het is een hobby voor het leven, je komt er nooit meer vanaf.”

Deel dit artikel