Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Inschrijving voor de lentetocht. Foto: RTV Nunspeet
Klaar voor een mooie rit. Foto: RTV Nunspeet

Klaar voor een mooie rit. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - De ‘De Jong & Laan lentetocht’ van Toerclub De Volharding heeft zaterdag zo’n 170 deelnemers getrokken. Alle toerfietsers genoten na twee jaar afwezigheid weer van de gevarieerde tocht. Routes waren uitgezet over twee afstanden, namelijk de 85 en de 130 kilometer.

“Dit jaar zonder MTB-route, maar volgend jaar combineren we ook dat weer met deze tocht”, vertelt toerleider Ronald Vlasveld. De kortste route ging om Nunspeet heen, richting Epe, Vaassen en Apeldoorn. Van Kootwijk richting Garderen, Speuld, Staverden en over Elspeet terug. Daar zaten op bepaalde plekken ook nog lussen in verwerkt.

De route is niet nieuw en dus bekend voor deelnemers die al vaker hebben meegedaan. “Volgend jaar willen we de route verder vernieuwen en kijken naar een andere route. Dat we bijvoorbeeld een klaverbladroute maken met lussen van 35 kilometer. Zo komen ze wel steeds in de buurt terug”, zegt Ronald. Wat de organisatie belangrijk vindt is om alle aspecten van de Veluwe aan bod te laten komen tijdens zo’n rit. “Dus een stukje heide, maar ook water en bos”, aldus de toerleider.

De toerclub kon zaterdag rekenen op de inzet van 40 vrijwilligers. Zonder hen is het organiseren van de tocht niet mogelijk. Ronald doet gelijk een oproepje voor nieuwe vrijwilligers, want ze zijn schaars. “We hebben een hele mooie club met meer dan 500 leden. Dat is toch mooi om hier onderdeel van te zijn of te worden?”

Deel dit artikel