Ruit van de tribunedeur ingeslagen. Foto: Tijmen Rekers

Ruit van de tribunedeur ingeslagen. Foto: Tijmen Rekers

NUNSPEET - De vernielingen op sportpark De Wiltsangh in Nunspeet afgelopen vrijdag leiden tot veel frustraties onder de vrijwilligers van het onderhoudsteam. “Hoewel de kosten waarschijnlijk wel onder de duizend euro blijven is het met name zo vervelend dat anderen het nodig vinden om onze spullen te vernielen”, zegt bestuurslid Henk Makkink.

De voetbalvereniging heeft aangifte gedaan bij de politie. Bij de inbraak onder de tribune is onder meer een boombox van het eerste elftal gestolen. Hier is een ruit voor ingeslagen bij de toegangsdeur. “Dat is verzekeringswerk maar of dat ook geldt voor de overige vernielingen is nog maar de vraag”, aldus Makkink. De kans is groot dat die kosten voor de vereniging zelf zijn. Er lagen onder meer kapotte stoelen op het veld en lege flessen whisky.

“We komen graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben. Als we zicht hebben op de daders dan willen we hen aansprakelijk stellen.” Volgens Makkink is het al lange tijd een grote ergernis dat jeugd toep achterlaat zodra ze op het park geweest zijn. “We zien van alles liggen. Van chips en snoep tot lege flesjes enzovoorts. Dat wordt de volgende ochtend weer gevonden door onze vrijwilligers die dan de rotzooi van anderen moeten opruimen.”

De Wiltsangh is een ‘open’ sportpark geworden en het streven is om te werken naar een park zonder hekwerk eromheen. “Hierdoor is de zichtlijn groter en hopen we dat mensen elkaar erop aanspreken als ze iets zien”, vertelt het bestuurslid. Jeugdtrainer Tijmen Rekers, die de vernielingen ontdekte, twijfelt of een open beleid wel zo goed is gezien deze vernielingen, zo liet hij eerder weten aan RTV Nunspeet.

Volgens Makkink vonden echter ook al vernielingen plaats voordat de hekken opengezet werden. “Men kwam toch wel binnen. De hekwerken waren vaak genoeg het doelwit. Er werd bijvoorbeeld een gat geknipt in het hek, waarna de daders zo weg konden komen.”

Deel dit artikel