een eiken tafel een goede keuze. Foto: Pexels

een eiken tafel een goede keuze. Foto: Pexels

- Ben je op zoek naar een nieuwe tafel voor in je huis? Dan is een eiken tafel een goede keuze! Eiken tafels passen in alle interieurstijlen en de kwaliteit is natuurlijk erg goed te noemen. Zit jij echter nog te twijfelen of een eiken tafel een goede aankoop is? Lees dan snel verder, want hieronder zetten we de voordelen van een eiken tafel op een rijtje!

1. Robuust materiaal

Het eerste voordeel van een eiken tafel is dat het materiaal heel robuust is. Eikenhout gaat enorm lang mee en kan wel tegen een stootje. Je hoeft eigenlijk helemaal niet zo voorzichtig te doen en bang te zijn dat het tafelblad beschadigd raakt. Het mooie is dat ieder krasje weer iets moois toevoegt aan het karakter en de uitstraling van een eiken tafel.

2. Duurzaam

Je kunt kiezen voor een eiken tafel, gemaakt van "nieuw" hout. Maar wist je dat het ook mogelijk is om te kiezen voor een tafel gemaakt van oud eikenhout? Dit hout is afkomstig van oude spoorbielzen en krijgt dus een tweede leven in de vorm van een tafel. Dit maakt ieder meubelstuk weer uniek! Daarnaast is het veel duurzamer om oud materiaal nieuw leven in te blazen en te recyclen.

3. Diverse soorten eiken tafels

Het derde voordeel van eiken tafels is dat er veel te kiezen valt. Een eikenhouten keukentafel vormt bijvoorbeeld het stralende middelpunt van de keuken. Heb je niet zoveel ruimte, dan is een eiken bijzettafeltje of salontafel weer een beter idee. Er zijn dus allerlei afmetingen mogelijk bij eiken tafels. Daarnaast kun je ook kiezen uit een ronde of lange eiken tafel. En wil je liever een eiken vergadertafel voor op kantoor? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Kortom, de mogelijkheden zijn in overvloed!

4. Tijdloze uitstraling

Houten meubilair heeft in het algemeen een tijdloze uitstraling, vergeleken met bijvoorbeeld kunststof meubels. Als je kijkt naar de interieurtrends in de afgelopen decennia, dan zie je eigenlijk altijd wel iets van een houten meubelstuk terug. Je kunt een eiken tafel daarom zien als een investering waar je nog jaren van kunt genieten. Dit is zeker het geval als je voor een minimalistisch design kiest! Daarnaast laat een eiken tafel zich goed combineren met veel interieurtrends. Je kunt er bijvoorbeeld een bijpassend eikenhouten bankje bij zetten, maar combineren met moderne designers keukenstoelen is ook zeker mogelijk.

Deel dit artikel