Tuigpaarden en hackneys. Foto: Eigen foto

Tuigpaarden en hackneys. Foto: Eigen foto

DOORNSPIJK - Twee jaar lang is het Tuigpaardenconcours in Doornspijk niet doorgegaan. Uiteraard vanwege de pandemie en de maatregelen die erbij kwamen kijken. Zaterdag was het echter weer als vanouds. De 39e editie van het hippische evenement werd gehouden op sportpark De Haere in Doornspijk.

“Wat fijn dat we weer kunnen genieten van alle speciale verrichtingen, gepoetst metaal, geborstelde, gekamde en beslagen edele dieren en hun koetsiers”, zegt de Elburgse burgemeester Jan Nathan Rozendaal.

Het is volgens de burgemeester een dag waarin het verleden tot leven komt. “Het is de oude cultuur, dat er nog tijd was voor handwerk en vakmanschap. We hebben allemaal wel eens heimwee naar het vroeger. Dit zijn tradities die we in stand moeten houden en moeten koesteren”, zegt Rozendaal.

De Stichting Tuigpaardenconcours heeft al ruim twintig jaar de teugels in handen van dit evenement waar eenspanners met tuigpaarden en hackney’s aan bod komen. Zonder vrijwilligers is dat niet mogelijk. De burgemeester roept dan ook een ieder op om zich aan te sluiten bij de organisatie zodat het concours de komende jaren door kan blijven gaan.

Deel dit artikel