Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Fokko verkoopt de lootjes. Foto: RTV Nunspeet
Plantjes en veel gezelligheid. Foto: RTV Nunspeet

Plantjes en veel gezelligheid. Foto: RTV Nunspeet

VIERHOUTEN - Voor de bewoners en medewerkers van Philadelphia zijn de verkoopdagen van plantjes bij de plantenkas De Stek altijd leuke en gezellige dagen. Vrijdag en zaterdag was het weer zover en stonden er weer talloze bakken met zelfgekweekte en ingekochte planten uitgestald.

De Stek heeft als kwekerij inmiddels al veel bekendheid en vrijdag was het dan ook al gezellig druk. “We beginnen al in februari in de kassen met de voorbereidingen, dan kopen we de stekjes in en kweken die verder op. Voor het dan in bloei staat ben je een paar maanden verder en kunnen wij ze nu dus te koop aanbieden”, aldus medewerker Gerwin Knikker.

“De laatste weken zijn we druk geweest met inkopen op de veiling en er is een goede samenwerking met de kwekers in de omgeving. Gedeeltelijk is het aanbod aan planten dus eigen kweek een ander deel wordt ingekocht. De verkoop loopt vandaag (vrijdag) erg goed. Het was even afwachten, want de laatste keer is drie jaar geleden, maar de opkomst valt zeker niet tegen.”

Wat velen niet weten is dat men het hele jaar door bij De Stek terecht kan voor vaste planten. De opbrengst wordt besteed aan de aanschaf van materiaal, ook voor de houtbewerking wat bij de kassen hoort. “En een deel besteden we aan een jaarlijks uitje met de bewoners die in de kassen en de houtafdeling werken.”

Deel dit artikel