Felicitaties voor de heer Schaafsma. Foto: RTV Nunspeet

Felicitaties voor de heer Schaafsma. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - De in Nunspeet wonende heer Schaafsma is honderd jaar geworden en daarom persoonlijk gefeliciteerd door burgemeester Van de Weerd. Van oorsprong komt de heer Schaafsma uit Friesland en is later naar Schagen verhuisd. Sinds een paar jaar woont hij in de Ittmannshof in Nunspeet.

Schaafsma komt uit een gezin van tien kinderen en heeft nog een jongere zus en broer. Zelf heeft hij twee kinderen, een dochter en een zoon, twee kleinkinderen en sinds maart dit jaar ook een achterkleinkind. “Er staat een grote foto van de jongste telg op tafel bij hem. Hij vindt het prachtig”, vertelt dochter Fenny.

Met plezier vertelt Fenny over de grote passie van haar vader. “Hij is altijd monteur geweest voor machines in fabrieken en dat past hem goed. Hij was altijd aan het slopen, verzamelen en dingen aan het maken”, zegt ze. Zo had het gezin toen de televisie net geïntroduceerd werd gelijk zes of zeven exemplaren thuis die hij zelf in elkaar zette. “Hij maakte het alleen nooit helemaal af. Zo zat er vaak geen kast omheen bijvoorbeeld”, aldus de dochter.

Alles omtrent elektronica werd verzameld door Schaafsma. De zolder stond letterlijk vol. “Later had hij ook een container die hij vervolgens ook nog eens volstouwde”, vertelt Fenny lachend. “Dat was zijn hobby.” Inmiddels is het vanwege zijn hoge leeftijd en ziektebeeld helaas niet meer mogelijk om zijn passie nog langer uit te voeren, maar de herinneringen blijven.

Deel dit artikel