Richt je woonkamer in zonder veel na te denken over de kosten. Foto: PExels

Richt je woonkamer in zonder veel na te denken over de kosten. Foto: PExels

- Het is natuurlijk heerlijk als je gaat verhuizen om je huis dan helemaal in kan richten zoals jij dat wilt. Of soms wil je gewoon even iets nieuws met je woonkamer omdat je bent uitgekeken op de inrichting. Helaas kan dit wel wat kosten om alles opnieuw in te richten. Gelukkig zijn er verschillende manieren waardoor geld geen probleem hoeft te zijn. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Lees dan gauw verder.

Maak een plan

Het is goed om van te voren te bedenken wat je precies wilt voor je woonkamer. Misschien heb je namelijk nog een goede bank en wil hoef je alleen het televisiemeubel en de salontafel te vervangen om een je woonkamer een nieuwe look te geven. Daarnaast is het ook goed om van te voren te gaan sparen zodat je je geen zorgen hoeft te maken op het moment dat je nieuwe meubels wilt gaan kopen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door elke maand een bepaald bedrag weg te zetten. Het is dan wel handig om van te voren te weten waarvoor je spaart, zodat je meer motivatie hebt en je ook weet hoeveel je moet sparen.

In delen betalen

Ondanks dat je natuurlijk kunt sparen en hier een goed plan van te voren kan maken, is dit niet altijd de situatie waar je in zit. Soms heb je per direct een bank nodig omdat die bijvoorbeeld uit elkaar valt of echt te vies is. Maar je hebt niet altijd in één keer genoeg geld om nieuwe meubels te kopen. Wanneer je gaat verhuizen kan het al helemaal tegenvallen hoeveel het kost om alles te kopen. Gelukkig kan je ook een bank op afbetaling kopen, zodat je niet in één keer alles hoeft te betalen maar in termijnen. Zo hou je weer wat geld over voor andere dingen!

Tweedehands

Het kan ook verstandig zijn om naar tweedehandswinkels of kringloopwinkels te gaan om meubels te kopen. Hier heb je vaak goede meubels, voor veel minder geld. Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor het milieu om spullen te recyclen. Het fijne bij de kringloopwinkel is ook dat je soms je eigen oude meubels kan inleveren en daarvan dan nieuwe kan kopen. Het nadeel kan wel zijn dat de meubels niet helemaal schoon zijn of minder lang mee gaan.

Tip: niet alleen een bank kan je op afbetaling kopen, er zijn ook andere meubels die je In3 keer betalen kan kopen.

Deel dit artikel