Startschot wordt gegeven door burgemeester Blom. Foto: RTV Nunspeet

Startschot wordt gegeven door burgemeester Blom. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - De Nunspeetse Keiler is misschien wel het sportiefste evenement dat wordt gehouden in Nunspeet. Dit jaar extra speciaal omdat het de 25e keer is. Een jubileumeditie die zaterdag geopend werd door de kersverse burgemeester Céline Blom. Zij gaf het startschot in alle vroegte op het marktplein, waarna de eerste teams gelijk aan de slag gingen met behendigheidsspellen.

Voor Blom was het ook haar eerste officiële handeling in haar nieuwe rol als burgemeester. "Ik ben helemaal bijgepraat over wat De Keiler inhoudt. In Barneveld, waar ik oorspronkelijk vandaan kom, hadden we de Barneveldse Haan en volgens mij lijkt het daar een beetje op." Hoewel ze officieel maandag 13 juni met haar werkzaamheden begint is ze deze week is al een paar dagen in Nunspeet geweest. "Ik vind het leuk spannend. Ik wil zoveel mogelijk mensen ontmoeten en meedoen in de samenleving en kijken of we goed kunnen samenwerken met elkaar en met de gemeentes om ons heen."

Halverwege de ochtend overhandigde Blom een cheque ter waarde van 125 euro aan Mr. Keiler, Henk-Jaap van der Woude. Een kleine handreiking vanwege de 25e editie, bestemd voor de organisatie. "Heel leuk om als nieuwbakken burgemeester meteen dit te mogen doen."

Tekst gaat verder onder de video:

Teamsport staat hoog in het vaandel bij De Keiler. Zo doen er 57 teams mee in diverse klassen die allen op een eigen tijd mogen beginnen. Ze gaan op meerdere locaties de sportieve uitdaging aan, van de Zandenplas tot het Transferium en van de fietscrossbaan tot het centrale marktplein. Op elke locatie wacht hen een andere proef. Al fietsend of rennend vervolgen ze daarna hun weg naar de volgende uitdaging. Aan het eind van de dag wordt duidelijk wie een plaats heeft gewonnen op het erepodium.

Deelname aan de wedstrijd is populairder dan ooit. Ondanks de twee jaar afwezigheid is de moraal binnen de teams hoog gebleven. De opbrengst gaat naar het goede doel. “De Keiler heeft een plekje in ieders hart en is onvergetelijk”, vertelt de organisatie. Aan het evenement werken maar liefst 250 vrijwilligers mee. In het bijzonder werd Adri van der Weide nog even in het zonnetje gezet. Alle edities heeft hij nog een bijdrage geleverd en zolang het kan gaat hij daar ook zeker mee door.

Deel dit artikel