Breng de zon in huis. Foto: Pexels

Breng de zon in huis. Foto: Pexels

- Je wilt een lichter huis en het interieur tevens klassiek en toch modern maken. Ook wat landelijker misschien. Dan is het een kwestie van de juiste materialen en accessoires op een smaakvolle manier te combineren. Van stalen deur tot vintage design, laat je inspireren!

Stalen deuren

Voor meer lichtinval zorgen de stalen deuren met glas die bijvoorbeeld tussen woonkamer en hal een mooi doorkijkje geven. Het is nog handig ook om je ondoorzichtige deuren te vervangen door deze variant, omdat je vanuit je luie stoel ziet of het goed volk is dat voor de deur staat. Het glas isoleert bijkans beter dan het kunststof van je oude deur en het zwarte metaal contrasteert mooi met andere elementen zoals hout.

Houten meubels

Door de toenemende behoefte aan natuurlijke materialen zijn houten meubels aan een opmars bezig. Hoewel, ze zijn nooit weggeweest, maar decennialang waren zwart-wit en strak de interieurtrends en dat vertaalde zich vooral in kunststof meubels. Zeker in de jaren '80 en '90 gingen deze als warme broodjes over de toonbank. Maar de niet zo duurzame materialen leggen het af tegen hout in deze eeuw. Denk eens aan een houten boekenkast waarin je veel persoonlijke spulletjes kwijt kunt, dat geeft een interieur meer karakter. Een met epoxyhars bewerkte houten tafel combineert ook mooi met je stalen deur.

Witte muren mogen weer

Witte muren en glanzende objecten zorgen voor meer lichtinval of -weerkaatsing, hetgeen weer een ruimtelijker gevoel met zich meebrengt. Er werden de afgelopen jaren veel ruimtes zwart geschilderd, maar je hoeft er geen Nostradamus voor te heten om te kunnen voorspellen dat men dit snel zat is. De witte muur mag weer, en dat maakt een ruimte groter en lichter. Pak de witkwast erbij en fris niet alleen je huis, maar ook je humeur op!

Je eigen favorieten

In die boekenkast is al veel te zien over degene die hier woont, maar er zijn tal van andere uitingen om wat over jezelf te vertellen met je interieur. Favoriete films, muzikanten of sporthelden groot uit laten printen en inlijsten zorgt voor een statement aan de muur. Zeker in zwart-wit ziet dit er stijlvol uit, bovendien komt de kleur van je stalen deur erin terug.

Vintage van de kringloop

De stalen deur en houten eettafel doen het mooi naast vintage meubels. Een dagje naar de kringloopwinkels in je omgeving - er zijn er meer dan duizend in heel Nederland, Nunspeet alleen al telt drie stuks - doet wonderen. Je scoort hier uniek design en doet anders wel inspiratie op.

Deel dit artikel