Minder kramen dan voorheen. Foto: RTV Nunspeet

Minder kramen dan voorheen. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Vanwege de extreme hitte die op dinsdag 19 juli verwacht wordt heeft de organisatie van de Eibertjeszomermarkten moeten besluiten de tweede editie van de markt te annuleren. Met verwachte temperaturen van tegen de 40 graden heeft de RIVM het hitteplan heeft ingezet. Reden voor Nunspeet uit de Kunst en Nunspeet Onderneemt Samen om deze editie van de markt af te gelasten, net als in enkele andere gemeentes gebeurt.

“Het is enorm jammer dat dit gebeurt, omdat we hard hebben gewerkt aan de verbeteringen, meer kramen en beleving ten opzichte van de eerste editie. Maar het is voor de kraamhouders niet verantwoord zo lang in de hitte te staan en de bezoekers doen we er ook geen plezier mee als het zo heet is, dan zijn koele winkels, horeca met schaduwrijke terrassen, bossen en strand beter vertoeven”, aldus Cor Bouw, voorzitter van winkeliersvereniging Nunspeet Onderneemt Samen.

“Veiligheid voor de kraamhouders en bezoekers staat in deze voorop, hoe jammer het ook is om een editie van de markt over te moeten slaan. Maar we kijken erg uit naar 26 juli”, beaamt ook Nadia Wentzel van Nunspeet uit de Kunst, die samen optrekt met Nunspeet Onderneemt Samen rondom de organisatie van deze markten.

Volgende week, op 26 juli, zal de Eibertjeszomermarkt onder normale weersomstandigheden volgens de organisatie 'echt een goede markt met veel beleving zijn'. Er zullen meer kramen zijn, ook gevarieerd, maar ook meer beleving.

Ook zal er meer muziek te horen zijn. Canto Felice heeft toegezegd te gaan zingen, net zoals iemand die met een draaiorgel langs komt. Ook zal er op de Markt een dj gaan draaien.

Daarnaast zal dan op de Stationslaan is ook vertier zijn. Er zullen meer activiteiten komen en ook het marktplein zal nu vrij gelaten worden zodat ook de fonteinen aan kunnen.

Zie ook:

Deel dit artikel