Een paar gestolen vlaggen zijn teruggevonden. Foto: Diane van den Top/Griet Bonestroo

Een paar gestolen vlaggen zijn teruggevonden. Foto: Diane van den Top/Griet Bonestroo

NUNSPEET - De gestolen vlag van Diane is terecht. In de struiken van het hertenpark aan de Oosteinderweg in Nunspeet is de driekleur door een voorbijganger gevonden. Ze is blij dat ze 'm herkende op een toegestuurde foto. “Toen ik de foto zag heb ik wel even een traantje weggepinkt. Mijn vader is bijna 19 jaar overleden dus de vlag had meer emotionele waarde voor me dan ik dacht.”

Diane had net als vele andere Nunspeters een omgekeerde Nederlandse vlag aan haar huis hangen als steun voor de boeren. Afgelopen weekend zijn meerdere vlaggen gestolen. Diane is wel van plan de vlag weer op te gangen als hij nog heel is. “’s Nachts haal ik hem binnen.” Griet Bonestroo deed de ontdekking toen ze een rondje aan het wandelen was met haar hond. “Ik kon helaas de vlaggen niet meenemen. Ik weet dat later iemand is gaan zoeken en ze gevonden heeft.”

Volgens Griet lag zondagochtend ook een vlag bij de Nestlé in de greppel. “Die was ’s middags weg. Ook zag ik een oranje bol op het trapveldje bij de Jan Mankesstraat.” Zo duiken op meer plekken de vlaggen toch weer op. Het zoeken is dan nog naar de rechtmatige eigenaar.

Deel dit artikel