Bert is gestart aan de driedaagse van Nijmegen. Foto: Eigen foto

Bert is gestart aan de driedaagse van Nijmegen. Foto: Eigen foto

NUNSPEET - Nunspeter Bert Wagt is woensdagochtend vroeg begonnen aan de driedaagse van Nijmegen. Met een leeuwenbittertje achter de kiezen is hij gestart aan de 40 kilometer. “De start is vanmorgen lekker gegaan. Het blijft wel heel bijzonder dat de eerste dag gecanceld is.”

Bert loopt dit jaar voor de twintigste keer, een mijlpaal dus voor hem. Zijn motivatie: “Het is net als roken, gokken of drank. Alleen deze verslaving kost wat minder geld maar wel heel veel tijd.” De Nunspeter loopt dit keer alleen en maakt soms wel eens een praatje met zijn mede-wandelaars maar over het algemeen luistert hij muziek.

De weersomstandigheden liegen er niet om: het is flink warm en dus een extra uitdaging voor alle wandelaars. Dat merkt Bert ook. “Het is wel goed benauwd en slechts af en toe is er een klein briesje.” Toch traint hij nauwelijks voor het evenement. “Ik heb dat nooit gedaan, alleen in 2019.” Met een gemiddelde snelheid van 5,2 kilometer per uur valt er niets te klagen en gaat hij vol enthousiasme door tot aan de finish.

Deel dit artikel