Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Gert Jan houdt er een kleurrijke tuin op na. Foto: RTV Nunspeet
Met trots wordt de Jos Wagemans getoond. Foto: RTV Nunspeet

Met trots wordt de Jos Wagemans getoond. Foto: RTV Nunspeet

HULSHORST - Al meer dan veertig jaar is het kweken van de fuchsia voor Gert Jan van den Brink uit Hulshorst een hobby en daar steekt hij bijna al zijn tijd in. De liefde voor deze mooie plant wil hij graag overbrengen tijdens de fuchsiashow die hij houdt op zijn thuisadres aan de Varelseweg in Hulshorst.

Daar kunnen de bezoekers genieten van een enorm scala aan fuchsia’s. En al gaat het hem niet zo zeer om de commercie, hij verkoopt ze natuurlijk ook graag. “Tijdens mijn schooltijd aan de tuinbouwschool, lang geleden, zag ik bij kennissen wat fuchsia’s en ik was eigenlijk meteen verliefd op deze plant en ben ze dus ook zelf gaan kweken”, aldus Gert Jan.

Dan volgt een uitleg over de kunst van het kweken en meldt hij ook veredelaar te zijn. Daarop toont hij met trots de door de vereniging goedgekeurde fuchsia die de naam Jos Wagemans heeft gekregen, naar een medelid dat erg actief is voor de vereniging.

“Tien jaar ben ik hier mee bezig geweest en eindelijk is deze goedgekeurd door de VKC. De keuringen vinden een paar keer per jaar plaats. Dan wordt gelet op de algemene indruk, nieuwheid, het wortelgestel, de bloeirijkheid en de commercie. Met de ‘Jos Wagemans’ ben ik vorig jaar begonnen en het is natuurlijk prachtig dat deze nu is goedgekeurd.”

Deel dit artikel