Gemeente investeert in welbevinden van jeugd in coronatijd. Foto: Pixabay

Gemeente investeert in welbevinden van jeugd in coronatijd. Foto: Pixabay

NUNSPEET - Scholen en gemeenten krijgen geld om leerlingen te helpen die een leervertraging hebben opgelopen door corona. Het geld is ook bedoeld om hun mentaal welbevinden te verbeteren. In de gemeente Nunspeet wordt daar de komende jaren 580.494 euro voor beschikbaar gesteld vanuit het Rijk.

Om in kaart te brengen waar de behoefte ligt, is een zogeheten Nationaal Programma Onderwijs (NPO) ontwikkeld. Hiervoor is de input van ongeveer 1100 jongeren tussen de 12 en 27 jaar gebruikt.

Enkele speerpunten in het programma zijn onder meer het werken aan de versterking van de weerbaarheid en de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Denk ook aan extra activiteiten op het gebied van welzijn, cultuur, sport en vrije tijd. Daarnaast streven alle betrokken partijen naar een snellere inzet van jeugdhulp en extra ondersteuning.

Wethouder Jennifer Elskamp is blij met deze financiële impuls. “Het is belangrijk om deze gelden te besteden waarvoor ze zijn ontvangen; de gezondheid en het welzijn van onze jongeren, die gaat ons aan het hart! Mooi om met lokale betrokken partijen extra activiteiten te ontwikkelen om onze jeugd te ondersteunen.”

Deel dit artikel