Windy Waters in Hulshorst. Foto: Persbureau Heitink

Windy Waters in Hulshorst. Foto: Persbureau Heitink

HULSHORST - Watersportcentrum Windy Waters in Hulshorst is zaterdag weer open gegaan na sluiting vanwege het kano-ongeluk op het Veluwemeer donderdag. Hierbij kwamen een vader, moeder en dochter om. Door het bedrijf werd de kano verhuurd waarmee het ongeluk gebeurde.

De eigenaar van het verhuurbedrijf zegt met emotie in zijn stem: "Ik kan niet zo heel veel zeggen behalve het feit dat het een enorme tragedie is, waarin wij als team behoorlijk gechoqueerd zijn en meeleven met de slachtoffers."

Het besluit om weer open te gaan werd door het team genomen. "Omdat de stap om open te gaan steeds groter wordt hoe langer we dat uitstellen."

De eigenaar vervolgt: "We hebben daar hele mooie gesprekken met het team over gevoerd en ze gaven juist aan dat ze er juist nu willen zijn voor de mensen die het water op willen en activiteiten willen doen en daar afleiding in te vinden."

Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om

Volgens de eigenaar heeft iedereen in het team de vrijheid gekregen om dat te doen waar hij of zij zich fijn bij voelt. "Als dat is om thuis te zijn of als dat is om voor afleiding aan de slag te gaan en met mensen het water op te gaan. Iedereen gaat er op eigen manier mee om."

Duits gezin

Het kano-ongeluk vond donderdagmiddag plaats. Vader (42), moeder (32) en hun twee dochters van 5 en 7 uit Duitsland hadden een kano gehuurd voor een tocht op het Veluwemeer. Na melding bij de hulpdiensten om 15.00 uur werd het meisje van 7 levend gevonden op een boei.

Het lichaam van de moeder werd dezelfde middag in de buurt gevonden. Na een zoektocht van diverse hulpdiensten werden de vader donderdagavond en het 5-jarige meisje vrijdagmorgen levenloos uit het water gehaald.

Politieonderzoek

De eigenaar van het verhuurbedrijf noemt de tijd na het kanodrama voor zichzelf een 'emotionele rollercoaster'. De gesprekken die hij er over voerde, zijn voor hem niet een manier om het drama te verwerken. "Het is puur een vorm van open te staan voor wat er op mij afkomt."

Ook voor hem en zijn team is het nu afwachten wat de oorzaak is van het kano-ongeluk. De politie onderzoekt dit en laat weten dat er dit weekend nog niets over te kunnen zeggen.

Zie ook:

Deel dit artikel