NUNSPEET - Nu al enige tijd ook statiegeld zit op kleine plasticflessen zit de tas met statiegeldflesjes zo vol. €0,15 of €0,25 cent klinkt als weinig, maar het tikt behoorlijk aan als je ze opspaart. Een volle boodschappentas vol flesjes is gemiddeld €8 waard. Daar kan je genoeg leuke dingen mee doen!

Lever je volle tas met statiegeldflessen in en ga bijvoorbeeld een ijsje eten. Wel zo lekker met de warmte die in aantocht is!

Liever een kop koffie met een vriend of vriendin? Ga bij jullie favoriete café zitten met het opgehaalde statiegeld.

Bij de kassa in de supermarkt is het fijn als er opeens wat geld van de boodschappen af gaat. Bewaar je statiegeldbonnetje goed tijdens het boodschappen doen.

Lid van een sportvereniging? Neem je statiegeldflesjes mee naar de club. Daar kan je ze vaak doneren aan de clubkas. Zo kunnen zij er nieuwe ballen of een scorebord van kopen!

Je kan ook je opgehaalde geld opsparen. Tegen het einde van het jaar heb je dan een lekker zakcentje verdiend.

Het is belangrijk om statiegeldflessen in te leveren. Hiermee draag je bij aan een schoner milieu. Flesjes die op straat liggen hebben meer dan 450 jaar nodig om te vergaan. Als je ze inlevert dan worden ze gerecycled. Naast de natuur help je ook je eigen portemonnee een handje.

Deel dit artikel