De puzzel is compleet. Foto: KKN

De puzzel is compleet. Foto: KKN

NUNSPEET - Kunst Kring Nunspeet had tijdens de tweede Eibertjeszomermarkt een heus Montmartrepleintje gecreëerd voor de Hervormde Kerk in de Dorpstraat. Diverse schilderijen waren tentoongesteld en kinderen konden aan schilderactiviteiten deelnemen.

Kinderschilderij ‘Heppie’

Margot Beckschebe en Elly Binkhorst, twee kunstenaars uit de KKN groep, hebben een kunstproject speciaal voor kinderen van 5-12 jaar begeleid. Twintig kinderen schilderden gratis mee aan het grote schilderdoek vanuit het thema ‘Ben jij ook Ozo Heppie?’ Dat waren kinderen die deze markt bezochten met hun ouders of grootouders. Opdracht was natuurlijk: Blijheid! De kinderen hadden veel plezier. Op zo'n groot doek schilderen is natuurlijk wel spannend, maar gaandeweg nam ieder kind een puzzelstukje voor zijn rekening en aan het einde van de dag is het een kleurrijk geheel geworden.

Muurgedicht

Het thema is ontleent van het gedicht ‘Ozo Heppie’ van Joke van Leeuwen dat door de Stichting Muurgedichten Nunspeet in 2010 op de gevel naast het IJscafé op de Markt is aangebracht.

Ozo heppie

Ik voel me ozo heppie,

zo heppie deze dag

en als je vraagt: wat heppie

als ik eens vragen mag,

dan zeg ik: hoe wat heppie,

wat heppik aan die vraag,

heppie nooit dat heppieje

dat ik hep vandaag?

Joke van Leeuwen

KKN heeft met deze activiteit een podium willen geven aan het toekomstig talent van kunstenaarsgemeente Nunspeet. Nu maar hopen dat het ‘Heppie’schilderij een mooie plaats kan krijgen, bijvoorbeeld in het gemeentehuis van Nunspeet…?

Deel dit artikel