ELSPEET - Zaterdag was het gezellig druk op de Elspeetse boekenmarkt. De vele kraampjes trokken veel belangstelling. Vooral theologische, kinderboeken, romans en streekboeken zijn gewild.

Ruim 25 jaar wordt deze boekenmarkt al georganiseerd. Wat ooit begon met enkele kramen op de Nachtegaalweg is uitgegroeid tot een markt met zo’n 30 kramen met allerlei boekenverkopers en antiquariaten aan de Schapendrift. De vaak vaste standhouders komen uit het hele land en nemen een gevarieerd aanbod van boeken mee. Naast vele kinderboeken, romans en (oude tot zeer oude) theologische boeken zijn er ook verzamelobjecten. Ook boeken over scheepvaart, topografie en folklore ontbreken niet.

Cees van de Wal, uit Nieuw-Lekkerland, is al ruim 20 jaar de marktmeester van de boekenmarkt en daarmee verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de markt. Cees houdt van het Elspeetse publiek en de vele toeristen. “Hier worden nog veel echte boeken gelezen” volgens Cees. Zelf leest hij wegens oogproblemen helaas steeds minder. Cees is zelf ook met diverse standjes aanwezig.

De boekenmarkt is geopend tot 16:00 uur.

Deel dit artikel