Postzegel van Edelhert. Foto: PostNL

Postzegel van Edelhert. Foto: PostNL

NUNSPEET - In de serie Beleef de natuur geeft PostNL tien nieuwe postzegels uit met als onderwerp de flora en fauna van de Leuvenumse bossen. Dit 2300 hectare grote natuurgebied van Natuurmonumenten ligt tussen Harderwijk, Nunspeet en Elspeet.

Deze uitgifte over de Leuvenumse bossen is de vierde en laatste van 2022 in de natuurserie van PostNL. De Leuvenumse bossen is de verzamelnaam voor het Leuvenumse Bos, het Hulshorsterzand en het landgoed Leuvenhorst. Het aaneengesloten gebied ligt in het noordwesten van de Veluwe en is al meer dan 100 jaar eigendom van Natuurmonumenten. Naast de uitgestrekte bossen zijn er grote heidevelden en zandverstuivingen. In het gebied komt veel wild voor en het is voor veel verschillende vogels een broedgebied.

Oude slingerende loop

Wijnand Francke, coördinator natuurbeheer bij Natuurmonumenten, is een enthousiast pleitbezorger van dit natuurgebied. Hij noemt de uitgestrektheid en de variatie, met zowel bos als heide en zandverstuiving. Hij meldt aan PostNL het volgende, “de lange Leuvenumsche beek is werkelijk prachtig. Zeker nu we erin geslaagd zijn de beek zijn oude slingerende loop terug te geven, met de incidentele overstromingen die daar het gevolg van zijn.”

Het postzegelvel Beleef de natuur – Leuvenumse bossen telt tien postzegels en is vanaf vandaag, 15 augustus 2022, verkrijgbaar.

Deel dit artikel