Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Nederlands Kampioen. Foto: eigen foto
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Hippiade 22 Julia. Foto: eigen foto
Nederlands Kampioenen. Foto: eigen foto

Nederlands Kampioenen. Foto: eigen foto

NUNSPEET - Een fantastische eerste week topsport voor de Nunspeetse ruiters en amazones op de HIPPIADE te Ermelo. De week begon met de individuele starts. Dinsdag werd Julia Vrolijken met Miliane SC eerste in de L1 (paarden) en woensdag volgde Amy Vos met Panco in de L1(pony’s). Beide amazones sleepten het oranje lint in de wacht met de bijhorende titel van Nederlands Kampioen 2022. Donderdag leverden Kimberly Pap in de M2 en Stefanie Waaijenberg in de Z1 een prima prestatie door zich te classificeren voor de betreffende finales, maar beiden behaalden helaas geen medaille plaats.

Vereniigingsteams

Zaterdag was het de buurt aan de verenigingsteams. Hierbij starten vier ruiters/amazones bij dressuur en vier bij springen. De strafpunten (via fouten) behaald bij het springer, worden bij de in de dressuur behaalde punten in mindering gebracht, waardoor er een punten totaal ontstaat. De Nunspeetse ruiterclub schoot boven alle andere teams uit en zij mogen zich de terechte Kampioenen noemen. De pony dames sloten de dag af met zilver en mogen zich reserve kampioen noemen.

Aankomende week is er nog veel meer topsport met mennen en de diverse springrubrieken bij het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo te beleven.

Deel dit artikel