Kinderen in actie. Foto: RTV Nunspeet

Kinderen in actie. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Met de opening van de vechtsprotschool Tatsushin aan de Galvaniweg 22 is voor Raymond Pereira een jongensdroom in vervulling gegaan. Met zijn 35 jaar ervaring in diverse vechtsporten is het voor Raymond fantastisch om nu zijn eigen sportschool te kunnen runnen. Op de begane grond van de voormalige zaak van Arma Keukens heeft hij een zeer professionele dojo ingericht, waarin het accent ligt op boksen en kickboksen.

Raymond: “De bedoeling van deze sport is dat mensen zich weerbaar gaan voelen. Daarom ben ik ook niet zozeer gericht op de wedstrijd sport, maar op de recreant.” Boksen en kickboksen is een sport om mentaal en fysiek sterk te worden. Tatsushin staat voor de waarheid van de draak, maar de dojo is de waarheid van Raymond. “Iedereen die het leuk vindt om aan boksen en/of kickboksen te gaan doen is welkom. De leeftijd van de deelnemers varieert van 6 jaar tot de oudste sporter van 75. Daarnaast ben ik me nu aan het voorbereiden om ook aan mensen met parkinson deze sport aan te bieden. Met het beoefenen van deze sport denk ik dat het aftakelingsproces vertraagd kan worden. Qua apparatuur ben ik nu wel de meest exclusieve boksschool in de regio”, aldus Raymond.

Dan begint hij aan zijn les met een groep van 10 kinderen (de maximale groepsgrootte is 24) en wordt duidelijk dat bij deze sport discipline een grote rol speelt alsook het samenwerken van de sporters bij de oefeningen. De sport is gezond voor lichaam en geest en bedoeld als zelfverdediging. Raymond: “Als we merken dat de jeugd de sport buiten gebruikt (misbruikt) worden ze van de les verwijderd.” De fantastisch geoutilleerde dojo heeft ook ruimte voor de ouders om hun kinderen aan het werk te zien. Alle verdere informatie is te vinden op de website www.tatsushin.nl.

Deel dit artikel