Maak jouw bed nog comfortabeler. Foto: Pexels

Maak jouw bed nog comfortabeler. Foto: Pexels

- Een goede nachtrust is belangrijk voor een goed herstel. Om dit te realiseren is een comfortabel bed, waarbij de rug goed wordt ondersteund van belang. We brengen immers rond de 8 uur per dag door in bed. Het maken van een comfortabel bed kan op verschillende manieren gedaan worden. Welke manieren dit zijn, dat lees je in dit artikel. Zo ben je in staat om jouw bed nog comfortabeler te maken!

Een goed matras

Ten eerste is het belangrijk om een goed matras aan te schaffen, zodat de rug goed wordt ondersteund. Om er achter te komen wat een goed matras is, is het aan te raden om diverse beddenzaken te bezoeken, advies te vragen en de matrassen uit te testen. Alleen op deze manier kom je erachter welk matras nu echt geschikt is voor jou.

De grote van het bed

Een te klein bed is nu niet bepaald bevorderlijk voor de mate van comfortabelheid. Het liefst wil je een bed waar je zeeën van ruimte hebt, maar tegelijkertijd ook in proportie blijft met de rest van de slaapkamer. In dat geval is een bedframe 140x200 een aanrader. Dit is een perfecte combinatie tussen de grote van het bed en de ruimte beschikbaar in de slaapkamer.

Goede ventilatie

Een gemiddeld persoon verliest rond de 300 ml vocht per nacht. Een deel van het vocht wordt opgenomen door het beddengoed, waarbij het andere deel verdampt. Vocht op warme plekken kan uiteindelijk leiden tot schimmel, wat weer nadelig is voor de gezondheid. Door zowel een matras te nemen die een goede ventilatie heeft en daarnaast de kamer goed te ventileren, voorkom je de aanmaak van schimmels. Zorg er daarom altijd voor dat de slaapkamer genoeg frisse lucht binnen krijgt, om schimmelgroei tegen te gaan.

Voorkom allergische reacties

Een allergische reactie kan door verschillende oorzaken komen. Veel gevallen komen voort uit het feit dat er wordt gewassen met een wasmiddel wat de allergische reactie veroorzaakt. Andere gevallen hebben te maken met de stof die wordt gebruikt in het beddengoed. Ook hoor je steeds vaker dat men allergisch is voor huisstofmijt. Door de kamer wederom goed te ventileren en goed schoon te houden, voorkom je allergische reacties. Zo kun je ongestoord en comfortabel de nacht door, zonder dat je last krijgt van een allergische reactie.

Kortom, het creëren van een comfortabel bed kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Door je aan bovenstaande tips te houden, kom je zeker tot een goede nachtrust en ben je volledig opgeladen voor de volgende dag.

Deel dit artikel