Laat een glazen schuifwand plaatsen in je overkapping of tuinkantoor. Foto: Pexels

Laat een glazen schuifwand plaatsen in je overkapping of tuinkantoor. Foto: Pexels

- Een glazen schuifwand, gemonteerd in plaats van openslaande deuren of een traditionele schuifpui, is een mooie overgang van binnen naar buiten. Wanneer je een dergelijke metamorfose aan je tuinoverkapping of tuinkantoor geeft, geniet je van diverse voordelen. Hieronder zijn deze stuk voor stuk uiteengezet.

Makkelijke montage

De montage lijkt ingewikkeld, maar voor de specialisten op dit gebied kent deze klus geen geheimen. Een veranda glaswand plaatsen is zo gebeurd! Je tuinoverkapping of -kantoor krijgt op die manier een sierlijke, mondaine uitstraling en contrasteert mooi met de rest van het bouwwerk.

Prima isolatie

De schuifpanelen bestaan uit stevig glas dat de ruimte prima isoleert, zodat je bij elke weersomstandigheid als het ware buiten kunt zitten. Verandaglas biedt modellen op maat en plaatst deze op secure wijze, en op zo'n manier dat de warmte in de ruimte behouden blijft wanneer de panelen gesloten zijn. Dat betekent lagere stookkosten! Voor het relaxen onder de overkapping laat staan het thuiswerken in het tuinkantoor biedt een glazen schuifwand zodoende een meerwaarde.

Meer en betere lichtinval

Meer zonlicht inspireert en draagt bij aan je goede humeur. Dat is natuurlijk heerlijk als je hele dagen thuiswerkt en even over het scherm heen wilt kijken om op nieuwe idee├źn te komen. Wanneer de glazen schuifwand op een plaats met veel zonuren wordt gemonteerd, worden de hierboven al genoemde stookkosten nog meer verlaagd. Ook de planten die erachter staan profiteren hiervan.

Planten doen het prima achter deze schuifwand

Sterker nog, de glazen schuifwand fungeert als planten- en bloemenkas als je dat wilt. Denk eraan hoeveel ruimte er ontstaat om bijvoorbeeld basilicum en tomaten op te kweken. Als het warm genoeg is, kunnen deze plantjes naar buiten. Maar je kunt hier dus al vroeg in het seizoen mee beginnen door de combinatie zonlicht-warmte. En niet alleen de moestuinplanten, ook de binnen=planten die veel licht nodig hebben doen het beter.

Omarm het buitenleven!

De glazen schuifwand gaat ervoor zorgen dat je meer van je tuin geniet. Je staat meer in contact met de natuur als de overgang tussen binnen en buiten doorzichtig en ruimtelijk is. Niet alleen bij terrasoverkappingen en tuinkantoren is dit ideaal, ook bij de uitbouw van een woonkeuken richting achtertuin is een glazen schuifwand de absolute kers op de taart. Lekker koken met de glazen schuifwand open, kruiden die verser dan ooit zijn ter plekke plukken en tegelijk het gesprek kunnen blijven volgen dat aan de tuintafel plaatsvindt: het klinkt idyllisch en dat is het ook. En dat allemaal dankzij je glazen schuifwand. Omarm het buitenleven!

Deel dit artikel