Transferium gebied wordt ontvangstlocatie 'Poort van de Veluwe'. Foto: Hollandluchtfoto.nl

Transferium gebied wordt ontvangstlocatie 'Poort van de Veluwe'. Foto: Hollandluchtfoto.nl

NUNSPEET - De komende jaren ondergaat ook het transferiumgebied in Nunspeet een verandering. Dit is een onderdeel van de gehele gebiedsontwikkeling van het stationsplein. Het transferium is op dit moment al een mooie centrale plaats voor op- en afstappen naar de Veluwe. Het is de bedoeling dat die plek verder wordt ontwikkeld tot een gastvrije ontvangstlocatie en voor bezoekers een mooie plek zal zijn als startpunt om de Veluwe te ontdekken.

Kosten upgrade

Wethouder Mark van de Bunte praatte gedeputeerde van de provincie Peter van ’t Hoog bij en ontving daarbij een bijdrage, vanuit de Regio Deal Veluwe, van € 1.322.873 in de kosten voor de upgrade naar ‘Poort van de Veluwe’. De totale kosten zullen naar verwachten 2,8 miljoen euro bedragen.

Masterplan

In een masterplan van de gemeenteraad staat inmiddels omschreven hoe het stationsgebied aantrekkelijker gemaakt wordt voor bezoekers van de Veluwe. Het is de bedoeling dat ‘Poort van de Veluwe’ een vertrekpunt wordt voor recreanten die de omgeving op een duurzame en groene manier willen beleven in Veluwesfeer. Dat houdt in dat het snelle en langzamere verkeer van elkaar gescheiden wordt. De recreatieve voorzieningen worden ook aangepakt. Wanneer men met de auto of per trein in Nunspeet aankomt, is het gemakkelijk om vanuit daar te vertrekken om de mooie Veluwe verder te ontdekken.

Regio Deal Veluwe

Dit initiatief is ontstaan vanuit Regio Deal Veluwe, een ondersteuning vanuit het Rijk voor regionale inspanningen en specifieke opgaven van de Veluwe. Bij elke Regio Deal draagt de provincie een even groot deel bij in de kosten. Het is de bedoeling dat er in 2023 wordt begonnen met de uitvoering van de plannen.

Deel dit artikel