Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Voedselhulp Nunspeet. Foto: Eigen foto
Voedselhulp Nunspeet heeft criteria verruimd . Foto: Eigen foto

Voedselhulp Nunspeet heeft criteria verruimd . Foto: Eigen foto

NUNSPEET - Vorige week maakte Voedselhulp Nunspeet bekend dat hun criteria zijn verruimd. Normaal gesproken wordt dit jaarlijks gedaan. Vanwege de stijgende prijzen is, in navolging van de Voedselbank Nederland, per direct besloten de richtlijnen op te trekken.

Voedselhulp Nunspeet biedt ondersteuning aan mensen, die financieel gezien, het water aan de lippen staat. Elke donderdag wordt er een winkel neergezet aan de Dr. Schutlaan 2 waar mensen levensmiddelen kunnen ophalen.

Veel aanmeldingen

De afgelopen periode zijn er opvallend veel aanmeldingen binnengekomen. Dit heeft te maken met de stijgende energiekosten en de inflatie. Coby Mulder is als coördinator betrokken: “Er is ook schroom. Mensen hoopten dat het misschien mee zou vallen, met de energiekosten. Maar, inmiddels is er meer bekend over de stijgende kosten. Nu durven mensen de stap te zetten om zich aan te melden. Mensen zijn zo welkom. We willen echt zeggen: heb je hulp nodig? Neem contact op!”

Criteria

Door de aanpassing van de bedragen, komen mensen eerder in aanmerking voor voedselhulp. Voor een alleenstaande volwassene geldt nu dat er -na aftrek vaste lasten en eventuele schulden- 300 euro overgehouden mag worden voor voedsel en kleding. Per gezinslid wordt daar 110 euro bijgeteld. Coby: “We verwachten dat mensen zich de komende tijd blijven melden. Onzekerheid is voor heel veel mensen heel vervelend. In Nederland hoeft men geen honger te lijden. De drempel blijft hoog, maar als ze er eenmaal zijn, voelen mensen zich heel welkom.”

Breed draagvlak

Voedselhulp Nunspeet vertrouwt erop dat zij hulp blijven krijgen om het delen van levensmiddelen mogelijk te houden voor iedereen die zich aanmeldt. Coby: “We zijn afhankelijk van hulp. We hebben nu meer boodschappen nodig. Maar, we hebben een breed draagvlak en we vertrouwen erop dat Nunspeet mee blijft helpen, zodat er voldoende producten zijn. We hebben ook de inzameling bij de kerken, dat is maandelijks. We kijken wat er nodig is en naar aanleiding van de behoeften maken we daarvoor een rooster.”

Warm hart

Er komen ook meer donaties binnen en op donderdagochtend wordt er regelmatig een tas met houdbare producten gebracht. Er heerst onder Nunspeters een gevoel van saamhorigheid. “Er zijn plaatsgenoten die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Daar is een warm hart voor.” aldus Coby.

Meer informatie: 06-42274735 of per mail: info@voedselhulpnunspeet.nl

Deel dit artikel