Bespaar op je vaste lasten. Foto: Pixabay

Bespaar op je vaste lasten. Foto: Pixabay

- In de huidige tijd waarin alles duurder wordt, zijn we genoodzaakt om waar mogelijk onze vaste lasten omlaag te brengen. Waar dit niet in alle gevallen mogelijk is, zijn er wel degelijk bepaalde lasten waar het allemaal wat minder kan.

Vaak kun je namelijk door middel van een paar kleine aanpassingen een enorme besparing realiseren. Om je een idee te geven hoe je hiermee aan de slag kunt gaan, hebben we een aantal praktische tips voor je. Het lijkt namelijk vaak een stuk ingewikkelder, dan dat het in werkelijkheid is.

Besparen op je verzekeringen

Wanneer je een verzekering hebt afgesloten, betekent dat natuurlijk niet dat het elders niet voordeliger kan. Het is dan dus ook aan te raden om je verzekeren minimaal één keer per jaar onder de loep te nemen, zodat je kunt zien of je nog wel de juiste dekking hebt, maar ook om te kijken of het elders voordeliger is. Wat je namelijk vaak ziet, is dat mensen een verzekering afsluiten voor bijvoorbeeld de auto, maar de auto in de loop der jaren een stuk minder waard is geworden. Het is dan natuurlijk overbodig om je auto nog allrisk verzekerd te hebben, wanneer de waarde in de voorbije jaren flink is gedaald. Door online je autoverzekering te vergelijken met die van Alpina, zal je zien dat je hier zomaar enkele tientallen euro’s per jaar mee kunt besparen.

Maak een boodschappenlijstje

Niet alleen onze vaste lasten zijn flink gestegen, ook de boodschappen zijn duurder geworden, waardoor het belangrijk is dat je bewuster naar de supermarkt gaat. Door te kiezen voor producten die in de aanbieding zijn en niet te gaan voor wat je lekker vindt, zal je in combinatie met je bestelauto verzekeren via Alpina een extra besparen kunnen realiseren. Om ervoor te zorgen dat je niet zonder inspiratie naar de supermarkt gaat, is het aan te raden om een boodschappenlijstje te maken. Echter is het dan wel verstandig om deze iets anders op te stellen, dan wat je voorheen gewend was. Zo kun je bijvoorbeeld in plaats van een specifieke groentesoort op te schrijven, kiezen voor alleen de term groente. Zo weet je dat je groente mee moet nemen en kun je in de winkel op basis van de prijs bepalen wat je meeneemt.

De energiekosten

Besparen op de energiekosten is op verschillende manieren te doen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om te kijken of een andere aanbieder voordeliger is, maar ook zelf kun je een hele hoop doen. Wen jezelf bijvoorbeeld aan om de kachel iedere avond een uur eerder lager te zetten. De warmte blijft namelijk nog zeker een uur hangen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je het koud krijgt. Door dit iedere avond te doen, bespaar je maandelijks al snel tussen de 20 a 30 euro. Wat bij elkaar opgeteld in combinatie met de boodschappen en het regelmatig vergelijken van je verzekeringen tot een leuke extra maandelijkse besparing kan leiden. Zorg er dus voor dat je hier goed naar kijkt, want het is makkelijker dan je denkt.

Deel dit artikel