Walrus Olga in het Dolfinarium. Foto: Dolfinarium

Walrus Olga in het Dolfinarium. Foto: Dolfinarium

HARDERWIJK - Verdrietig nieuws uit het Dolfinarium in Harderwijk. Walrus Olga, een van de iconen van het zeezoogdierenpark, is dood.

Op de Facebookpagina van het Dolfinarium is te lezen dat er dinsdag afscheid van haar is genomen. "Helaas ging haar gezondheid de afgelopen dagen hard achteruit. Daardoor is de lastige keuze gemaakt om haar in te laten slapen in het bijzijn van haar (oud-)verzorgers."

Olga, die 40 jaar oud was, kwam in de jaren tachtig op jonge leeftijd als opvangdier vanuit SeaWorld naar Harderwijk. Samen met walrus Igor kreeg ze twee nakomelingen, waaronder Nikolai. Volgens het Dolfinarium was dit de de eerste walrus die geboren werd onder menselijke zorg in Europa.

'Wij gaan haar ontzettend missen'

Volgens de verzorgers was Olga een ontzettend lieve en zachtaardige walrus die generaties heeft geraakt met haar charisma en goedheid. "Wij gaan haar ontzettend missen."

Onder de Facebookpost van het Dolfinarium zijn in een uur tijd al meer dan honderd reacties geplaatst. Meerdere mensen zeggen dat ze blij zijn dat ze nog van de bijzondere walrus hebben mogen genieten. "Ah gos, hier hebben we haar nog gezien.... Sterkte allemaal", schrijft Cathy bij een foto waarop Olga staat.

Ook Michelle geeft aan dat ze het geliefde dier nog zag, in de zomervakantie tijdens een show. Ze wenst de verzorgers, net als vele anderen onder het bericht, heel veel sterkte.

Jolanda laat weten dat ze Olga nog van dichtbij heeft meegemaakt. "Ach, in m'n stagetijd heb ik haar heel veel gezien en eten voor haar klaargemaakt. Rust zacht lieve Olga, je wordt zeker gemist."

Deel dit artikel