Remon op de fiets. Foto: Eigen foto

Remon op de fiets. Foto: Eigen foto

NUNSPEET - Nunspeter Remon Hemmes deed op 29 oktober mee aan het wereldkampioenschap Ironman 70.3. In zijn leeftijdscategorie was de eindtijd van 4 uur, 42 minuten en 1 seconde goed voor de 35ste plek.

1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en dan nog eens 21,1 kilometer hardlopen, dat was de opdracht voor Remon op 29 oktober in St. George, Utah in de Verenigde Staten. Dat deze uitdaging niet voor iedereen is weggelegd lijkt vanzelfsprekend, maar om mee te doen aan de wereldkampioenschappen moet je je zelfs weten te kwalificeren. Dit deed Remon vorig jaar tijdens een halve triatlon Hoorn, waar hij door een podiumplaats te halen een ticket voor het wereldkampioenschap in St. George bemachtigde.

Voorbereiding

In het afgelopen jaar heeft Remon zich voorbereid door aan meerdere wedstrijden mee te doen. Die sloot hij af met goede resultaten, waardoor hij ‘met goede moed’ naar Amerika afreisde. Dit deed hij een week voor de race om te kunnen acclimatiseren, maar ook om nog wat lichte trainingen af te werken en bijvoorbeeld het fietsparcours te verkennen.

Raceday

Remon besloot om voor deze triatlon een nieuwe tactiek toe te passen. Hij vertelt: ‘Normaal gesproken start ik altijd vooraan in het deelnemersveld maar dit keer heb ik mijn tactiek veranderd door met de allerlaatste twintig deelnemers uit mijn leeftijdscategorie 45-49 en van de gehele wedstrijd(dag) het zwemonderdeel te beginnen. Daar begon ik in een inhaalslaag te maken op de deelnemers voor mij en dat legde bepaald geen windeieren!’ Na een ruim halfuur, 32 minuten en 13 seconden om precies te zijn, kwam Remon al uit het water en kon hij de Ironman 70.3 op de fiets voortzetten. Hoewel het spannend was of zijn fiets het zou halen vanwege een probleem met het schakelsysteem, kon hij na 2 uur, 29 minuten en 41 seconden terugkijken op een geslaagde 90 kilometer. Tenslotte stond het lopen van een halve marathon nog op het programma. Deze wist hij na een flinke eindsprint in 1 uur, 32 minuten en 43 seconden juichend te voltooien.

Met zijn eindtijd van 4 uur, 42 minuten en 1 seconde haalde Remon de 35ste tijd van de in totaal 495 deelnemers in zijn leeftijdscategorie. Hij kijkt terug op een zeer geslaagde triatlon: ‘Ik ben enorm, maar dan ook echt super, blij en tevreden over dit resultaat!’

Deel dit artikel