Leren bij het leerorkest. Foto: Henriëtte Houtsma

Leren bij het leerorkest. Foto: Henriëtte Houtsma

NUNSPEET - Deze hele week staan de basisscholen van Nunspeet en omgeving in het teken van (blaas)muziekeducatie! Leerlingen maken kennis met verschillende muziekinstrumenten, genieten van een interactieve familievoorstelling en voor docenten is er een symposium van Meer Muziek in de Klas.

Gedurende de hele week zijn er verschillende activiteiten die alles met muziek en het leren van een instrument te maken hebben. Zo hebben leerlingen van de basisscholen uit de regio afgelopen tijd al kennis gemaakt met het Leerorkest van Cultuurkust. In tien weken leerden de leerlingen van de bovenbouw van bassischool De Morgenster een instrument spelen en dinsdag 8 november geven zij een eindconcert in theater Veluvine in Nunspeet voor familie en vrienden.

Ook is er op woensdag 9 november een symposium van Meer Muziek in de Klas Noord-West Veluwe. Bij het symposium worden ervaringen gedeeld en handvatten aangereikt om muziekeducatie te versterken en verbreden, onder meer door workshops van deskundigen uit het werkveld van de muziekeducatie.

Op vrijdag 11 november om 10:00 uur wordt de week afgesloten met de gratis interactieve familievoorstelling 'Help! De taart staat in de brand!' in de Veluvine in Nunspeet. Onder begeleiding van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) neemt de verteller Freek van der Heide het publiek mee in het verhaal van Dries de Draak en zijn grote wens. Deze voorstelling kan je bijwonen. Aanmelden kan door te mailen naar planning@cultuurkust.nl.

Deel dit artikel