Wethouder Liesbeth Vos-van de Weg en het team van Nummer13. Foto: Gemeente Oldebroek

Wethouder Liesbeth Vos-van de Weg en het team van Nummer13. Foto: Gemeente Oldebroek

OLDEBROEK - Gemeente Oldebroek en Nummer13 hebben maandag 7 november een driejarige samenwerkingsovereenkomst voor jongeren- en straathoekwerk in Oldebroek ondertekend. “Ik ben blij met het voortzetten van onze samenwerking met Nummer13”, aldus wethouder Liesbeth Vos.

Op 7 november ondertekenden Lambert Jongetjes (eigenaar Nummer 13) en wethouder Liesbeth Vos – van de Weg de overeenkomst voor de uitvoering van het jongeren- en straathoekwerk in Oldebroek. De overeenkomst geldt voor drie jaar met de optie om daarna drie keer met een jaar te verlengen.

Midden in de samenleving

Beide partijen zijn blij met de voortzetting van de samenwerking. Wethouder Vos: “De jongeren- en straathoekwerkers van Nummer13 staan dichtbij jongeren én midden in de Oldebroekse samenleving. Vanuit deze positie geven zij jongeren, die soms obstakels tegenkomen op weg naar de volwassenheid, een steuntje in de rug.” Lambert Jongetjes vult aan blij te zijn met het vertrouwen van de gemeente én trots te zijn op zijn team, dat weer compleet is met de komst van nieuwe collega Tara Hogg.

Jongeren- en straathoekwerk

Jongerenwerk staat jongeren bij tijdens hun groei naar volwassenheid. Het richt zich op jongeren tussen de 10 en 18 jaar. Door middel van activiteiten met en voor jongeren wordt ingezet op talentontwikkeling, zelfontplooiing en het vergroten van vaardigheden.

Straathoekwerk is een vorm van hulpverlening aan jongeren tussen de 12 en 27 jaar. Het doel van Straathoekwerk is voorkomen dat jongeren in de problemen komen of dat deze problemen groter worden. Een ander belangrijk doel van straathoekwerk is jongeren (weer) te laten geloven in hun eigen capaciteiten.

Deel dit artikel