Wethouder Jennifer Elskamp reikt de waardering uit. Foto: RTV Nunspeet

Wethouder Jennifer Elskamp reikt de waardering uit. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Wethouder Jennifer Elskamp reikte donderdag 10 november de jaarlijkse mantelzorgwaardering uit. Als erkenning van de zorg die zij bieden voor de mensen om hen heen wordt de mantelzorgwaardering elk jaar rond 10 november door de gemeente verstuurd naar alle mantelzorgers die staan ingeschreven bij Steunpeunt Mantelzorg.

In WOC De Binnenhof reikte wethouder Elskamp te midden van een grote groep mantelzorgers de eerste mantelzorgwaardering uit, op de dag van de mantelzorg. De waardering bestaat uit cadeaubonnen die zijn te besteden bij lokale ondernemers uit de gemeente. Waar tot voor kort de mantelzorgwaardering nog bestond uit vijf bonnen van tien euro heeft de gemeenteraad besloten om de mantelzorgwaardering te verdubbelen naar tien bonnen van tien euro. De verhoging van de waardering zou eigenlijk pas volgend jaar ingaan, maar de gemeente heeft beslist om dit jaar de waardering al te verdubbelen.

Waardevolle zorg

Wethouder Elskamp schetste de moeilijke positie waar veel mantelzorgers in zitten: je wil er zo veel mogelijk voor de ander zijn maar je moet ook rekening houden met je eigen energie. Een moeilijk evenwicht om te bewaren. Ze sprak waardering uit het werk dat gedaan wordt vanuit Steunpunt Mantelzorg Nunspeet, een organisatie die informatie, advies, ondersteuning en begeleiding biedt aan mantelzorgers in de gemeente juist in zulke ingewikkelde situaties. ‘Steunpunt Mantelzorg is echt een luisterend oor, je kan er gehoord en gezien worden als mantelzorger’, aldus wethouder Elskamp. Ten slotte concludeerde ze dat de mantelzorgwaardering een mooi gebaar is, maar dat de waarde van de bonnen niet toereikend kan zijn: ‘De waarde van wat mantelzorgers bieden is zo veel meer dan er in die envelop zit’.

Deel dit artikel