De kwekerij. Foto: Piet van den Berg

De kwekerij. Foto: Piet van den Berg

HULSHORST - Na een aantal moeilijke coronajaren en een seizoen zonder verkoop van perkplanten aan particulieren hebben Piet en Trudie van den Berg van de Kwekerij Piet van den Berg uit Hulshorst besloten om de deuren van de kas weer open te doen voor particuliere verkoop.

Piet en Trudie besloten in december 2021 om in het toen naderende seizoen geen planten te verkopen aan particulieren. Mede door de coronaregels werd de verkoop van de planten te intensief. Piet legt uit dat het op dat moment helaas te veel energie kostte om alles volgens de regels in goede banen te leiden. Daarom maakte Piet en Trudie de beslissing om te gaan kweken voor collega-kwekers en lokale tuincentra, maar niet meer voor particulieren. Het bericht leverde veel verdrietige reacties op bij het trouwe klantenbestand, maar velen wensten Piet en Trudie niets minder dan het beste voor de toekomst.

Een nieuw seizoen

Tot grote blijdschap van veel van deze klanten maakten Piet en Trudie afgelopen week bekend dat het seizoen in 2023 de deuren van de kas wel weer opengaan voor particulieren. De bijna tweehonderd reacties onder het bericht laten zien dat deze beslissing in goede aarde valt. Piet en Trudie vinden de vele reacties overweldigend en zijn blij om te zien dat hun eigen geteelde planten zo gewaardeerd worden. Nu zijn ze bezig met nieuwe plannen te maken voor het komende seizoen en de voorbereidingen zijn al in volle gang. ‘Het is de bedoeling om op de oude voet weer verder te gaan’, vertelt Piet. Ongeveer vanaf de derde week in april 2023 is iedereen weer welkom om perkplanten, (stam)geraniums, (stam)fuchsia’s, hangpotten, potgrond en plantenvoeding te komen halen. ‘Als vanouds vers van de pers!’, aldus Piet.

Deel dit artikel