Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Wethouder Marc van de Bunte onthult het nieuwe bord bij Vierhouten. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Welkomstbord Nunspeet. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Welkomstbord Hulshorst. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 4:
Lead image TXT 4: Welkomstbord Elspeet. Foto: RTV Nunspeet
Onthulling nieuwe welkomstborden gemeente Nunspeet. Foto: RTV Nunspeet

Onthulling nieuwe welkomstborden gemeente Nunspeet. Foto: RTV Nunspeet

VIERHOUTEN - Vanmiddag werd officieel het nieuwe welkomstbord door wethouder Marc van de Bunte onthuld in aanwezigheid van o.a. de ontwerper John van Vlinsteren, Hanneke Bovee, beleidsmedewerker Cultuur & Recreatie en afvaardigingen van Nunspeet uit de Kunst, Noord-Veluws Museum en Routebureau Veluwe. De afgelopen week zijn maar liefst 17 nieuwe borden geplaatst bij de gemeentegrenzen en dorpskernen van Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten. De gemeente Nunspeet neemt hiermee samen met de gemeente Ermelo en Renkum het voortouw in de uitrol van een eenduidige uitstraling van de bebording op de Veluwe.

Veluwestijl

Een centraal doel van de nieuwe welkomstborden is om in de hele regio eenzelfde stijl te kunnen hanteren, de zogenaamde ‘Veluwestijl’. 'Eenvoud. Een massieve eiken paal waar 'doorheen' het welkomstbord steekt. De met name visuele informatie, staat centraal. Dat is wat ik met dit ontwerp heb willen uitstralen.' zo vertelde ontwerper John van Vilsteren. Door in de 21 Veluwse gemeentes dezelfde stijl te gebruiken krijgt niet alleen de (online) communicatie van de gemeentes een eenduidige uitstraling, maar ook de informatiepanelen in het veld, bewegwijzering van routenetwerken en de welkomstborden sluiten op elkaar aan. Zo is er voor de toerist op de Veluwe een herkenbare stijl, wat de duidelijkheid van de bebording ten goede moet komen.

Identiteit en karakter

In de gemeente Nunspeet zijn er in totaal zeventien welkomstborden geplaatst in de nieuwe stijl. 'De borden, als het ware een panelenfamilie, moeten de identiteit en het karakter van de gemeente uitstralen door te benadrukken wat onze gemeente te bieden heeft voor zowel eigen inwoners als gasten. In het geval van gemeente Nunspeet bijvoorbeeld bos, hei, zand, randmeren, kunst, cultuur en dorpen. Op de borden vinden we daarom foto’s uit de omgeving of werken uit de collectie van het Noord-Veluws Museum, die bij het gebied passen waar het bord is geplaatst. Ieder bord is dus anders en zeker de moeite waard om te bekijken!' aldus wethouder van de Bunte.

Deel dit artikel