Het jubileum in 2022. Foto: RTV Nunspeet

Het jubileum in 2022. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Voetbalvereniging Nunspeet bestaat in 2024 honderd jaar en het bestuur wil dit groots vieren. Voor de vereniging is het een flink mijlpaal die zij niet onopgemerkt aan zich voorbij kunnen laten gaan. Het idee is om een jubileumcommissie te vormen van leden en oud-leden. Zo wordt 2024 een mooi jubileumjaar voor de voetbalvereniging.

De vereniging is door de jaren heen flink gegroeid. Van een beperkt aantal leden tijdens de oprichting in 1924 tot een vereniging met ruim 900 leden bij aanvang van het seizoen 2022/2023. Voetbalvereniging Nunspeet is de grootste sportvereniging van Nunspeet en vervult een sociaal maatschappelijke rol binnen de gemeenschap.

Rijke historie

De voetbalclub heeft een rijke historie opgebouwd binnen het amateurvoetbal in Nederland. Het eerste elftal heeft door de jaren heen in verschillende klassen van het amateurvoetbal gespeeld, van de toenmalige 4 klasse tot de Hoofdklasse en de laatste jaren in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal. Voetbalvereniging Nunspeet beschikt over meisjesteams en een dameselftal.

De voetbalvereniging is ook opzoek naar mensen met een bijzonder verhaal, anekdote of bijzonder aandenken van de vv Nunspeet in hun bezit hebben. Het streven is om een jubileumboek te maken. Leden die zich willen inzetten voor het jubileumjaar kunnen een bericht sturen naar: info@vvnunspeet.nl.

Deel dit artikel