Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Elspeet, Sint en zijn gevolg. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Elspeet, vol verwachting ....... Foto: RTV Nunspeet
Sint op de kar. Foto: RTV Nunspeet

Sint op de kar. Foto: RTV Nunspeet

ELSPEET - Hoor wie klopt daar kinderen? De Sint is weer in Nederland en heeft voetstappen gezet in Elspeet. Om 18:00 uur is de Goedheiligman binnengekomen bij De Brink en is er een route gereden naar het Dorpshuis, waar de Sint is welkom geheten door burgemeester Blom. Muzikanten van Elspeets Fanfare speelde sinterklaasliedjes en kinderen en ouders zongen vrolijk mee.

“Ik vind het wel heel spannend om een vrouwelijke burgemeester te ontmoeten. Ik heb al veel burgemeesters ontmoet, maar in Elspeet nog nooit een vrouwelijke”, zegt de Sint. Groepen enthousiaste kinderen hebben de Sint met zijn pieten welkom geheten in Elspeet. Joelend klonken de geluiden van ‘Zie ginds komt de Stoomboot’. Verkleed, met geschminkte gezichtjes en met een mijter of pietenmuts op stonden kinderen langs de kant te zwaaien naar de Sint.

Feestelijk ontvangst

Alle kinderen kregen van de pieten pepernoten en strooigoed en aan het einde een zakje snoepjes. Na de tocht door het centrum was er voor kinderen de gelegenheid om met de Sint op de foto te gaan. Voor de één wat spannend en voor de ander alsof ze elke dag de Sint ontmoeten.

Op zaterdag 19 november komt de Sint naar Nunspeet, op woensdag 23 november naar Hulshorst en op zaterdag 26 november naar Vierhouten. Vanaf vandaag mag je je schoentje zetten en kan de Sint langskomen!

Deel dit artikel