Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Lichtjeswandeling. Foto: Eigen foto
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Kinderen aan de deur. Foto: Eigen foto
Lampjes in het bos. Foto: Eigen foto

Lampjes in het bos. Foto: Eigen foto

NUNSPEET - Wat was het afgelopen vrijdag een gezellig feest voor de kinderen! In de wijken Oenenburg en Molenbeek werd op Sint Maarten flink gelopen. Het werd een echte speurtocht: waar zou een ballon aan de deur hangen? Ook de oudervereniging van de basisschool St. Francisus had groots uitgepakt met een lichtjeswandeling.

Sint Maartenloop

Aan de oproep van drie moeders om een ballon aan de voordeur te hangen als kinderen mochten aanbellen, was goed gehoor gegeven. Vooral in de wijken Oenenburg en Molenbeek was veel belangstelling. Echter kwamen vanuit andere wijken reacties binnen bij de organisatie dat niemand aan de deur was geweest. De dames willen om een betere spreiding van de kinderen in de wijken te realiseren daarom nu al met geïnteresseerden brainstormen over volgend jaar. Annemieke, Diana en Henriëtte doen een oproep aan eventueel al bestaande coördinatoren van andere wijken om aan te sluiten. Alle hulp is welkom, zodat hopelijk het feest voor alle Nunspeetse kinderen toegankelijk wordt. Wilt u ook helpen? U kunt een reactie achterlaten op de Facebookpagina ‘Sint Maarten Nunspeet’.

Magische lichtjeswandeling

De oudervereniging van de St. Franciscusschool organiseerde een magische lichtjeswandeling rond het bezoekerscentrum Nunspeet. Midden in het bos konden de kinderen zich opwarmen met warme chocolade melk, een oliebol en een sfeervol kampvuur. Het donkere bos met honderden ledlampjes en de zelfgeknutselde lampionnen van de kinderen zorgden voor een magisch effect. Bij terugkomst mochten de kinderen een marshmallow roosteren boven het vuur en was er natuurlijk ook snoep voor iedereen.

Deel dit artikel