Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Het gezin bij een van de sportauto's. Foto: Stichting Opkikker
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Jagoda in de auto. Foto: Stichting Opkikker
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Jagoda in de keuken. Foto: Stichting Opkikker
Jagoda op haar Opkikkerdag. Foto: Stichting Opkikker

Jagoda op haar Opkikkerdag. Foto: Stichting Opkikker

NUNSPEET - Vrijdag 11 november beleefden Jagoda (12) en haar ouders Duncan en Petra een Opkikkerdag met allerlei verrassingen die speciaal voor hen geregeld waren. Het doel van de dag was om voor even alle zorgen te vergeten en als gezin volop te genieten, en dat is zeker gelukt!

‘Jagoda is heel vaak in het ziekenhuis te vinden’, vertelt haar moeder Petra. Ze heeft een ontwikkelingsachterstand en vervroegde puberteit en dat heeft een grote impact op haar leven en het leven van haar ouders. Daarom was het hoog tijd voor een lichtpuntje verzorgd door Stichting Opkikker: een Opkikkerdag. De Stichting zet zich in om gezinnen met een langdurig ziek kind lichtpuntjes te bieden in zware tijden, omdat je nooit ‘vrij’ bent van de zorg die ziekte in het gezin met zich meebrengt. Voor het lichtpuntje dat de Opkikkerdag van Jagoda was, werd het programma speciaal voor het gezin samengesteld.

Een superfeest

De dag begon in de keuken. Als echte chef-koks maakte het gezin pizza's die heerlijk smaakten volgens Petra. Direct daarna werd het gezin op de foto gezet door een professionele fotograaf. Vervolgens kreeg Jagoda ‘een verrassing waar zij van droomde’, vertelt haar moeder. Jagoda ging racen in een echte supercar, de Audi RS8. Met drie auto’s achter elkaar aan haalden ze soms wel de 200 km/h. Na de rit volgde een uitgebreide lunch, waarna het gezin in een limousine, ‘radio lekker hard, meezingen en gezellig met kinderchampagne', naar een beautysalon vervoerd. Jagoda en Petra kregen een masker, hun nagels werden gelakt en de make-up werd gedaan, terwijl Duncan kon genieten van een massage. Na de salon ging het gezin nog langs het politiebureau, aangezien Jagoda later graag agent wil worden. Op vrijdag mocht ze zelfs nog even in de cel zitten… Natuurlijk mocht ze daar direct weer uit om naar een groot feest te gaan met live music en een lasershow met opvolgend een luxe diner en als kers op de taart een dessert buffet. Op weg naar huis werd het gezin uitgezwaaid door medewerkers van Stichting Opkikker en kreeg Jagoda nog een aantal presentjes.

Mobieltjes verzamelen

Toen Jagoda werd verteld dat ze een Opkikkerdag zou gaan beleven gaf ze al snel aan dat ze ook heel graag wilde helpen om dit voor andere kinderen te realiseren vertelt haar moeder. Dit doet ze door oude mobieltjes en tablets in te zamelen voor de mobieltjesactie van Stichting Opkikker. De Stichting ontvangt voor elk mobieltje een vergoeding en ze worden ook nog eens gerecycled. Heeft u oude mobieltjes of andere elektronica? U kunt ze inleveren bij Jagoda, maar ook bij de redactie van RTV Nunspeet kunt u de apparatuur kwijt ten goede van Stichting Opkikker.

Deel dit artikel