Hadassa Drost en Bert de Jonge. Foto: RTV Nunspeet

Hadassa Drost en Bert de Jonge. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Vorige week schreef koningin Máxima een open brief aan jongeren. Want, jongeren staan steeds meer en vaker onder druk en lijden onder stress of mentale problemen. Het advies van de koningin luidt: praten, praten, praten. In Nunspeet zijn Hadassa Drost en Bert de Jonge werkzaam als jongerenwerkers voor Stichting Welzijn Nunspeet en bieden zij naast activiteiten ook een luisterend oor.

In hun taak en rol als jongerenwerkers zijn ze er voor de tieners en jongeren van Nunspeet. Hiervoor werken ze ook samen met onder andere het straathoekwerk en Nuborgh College Veluvine. Ze organiseren diverse activiteiten zoals inloopavonden, weerbaarheidstrainingen en creatieve avonden. In de pauzes van het Nuborgh College Veluvine, zijn ze beschikbaar voor de tieners van de school.

Bert: “Social Media is één van de factoren bij jongeren die voor stress kan zorgen. Jongeren vergelijken zichzelf met elkaar. Maar, het waardevolle aan ons werk is dat wij de jongeren echt zien en hen kunnen leren kennen. Zo is de drempel laag om naar ons toe te komen als ze ergens over willen praten.”

Girls United

Hadassa is sinds kort werkzaam als jongerenwerker en richt zich, naast de inloopavonden ook op activiteiten speciaal voor meiden. Hadassa: “Wij hebben ook de berichten gelezen in het nieuws dat het mentaal niet goed gaat met een groot deel van de meiden. Dat maakte dat we nog meer voor hen willen doen.” Er worden al Girls Only avonden georganiseerd. Hier kunnen meiden bijvoorbeeld gezellig en samen creatief aan de slag. “We zijn nu ook bezig met een nieuw concept, namelijk Girls United. In april komt er een mooi evenement voor meiden, door meiden. We gaan de meiden uitdagen hun talenten in te zetten, waarmee ze andere meiden weer tot dienst kunnen zijn in de vorm van workshops.” Tijdens de avonden van het meidenwerk staan ook ontmoeting en verbinding centraal, zodat ze ook leren om verantwoordelijkheid te dragen voor elkaar en er onderling voor elkaar kunnen zijn.

Veilige sfeer en vertrouwen

De jongerenwerkers hechten veel waarde aan een veilige sfeer voor de jongeren. Bert: “Dat zit ‘m vooral in er zijn. De jongeren moeten weten dat ze op ons aan kunnen en dat ze ons kunnen vertrouwen. Wij zijn er voor hen.”

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de website of via 06-89992041.

Deel dit artikel