Wethouder Elskamp zet haar handtekening. Foto: Gemeente Nunspeet

Wethouder Elskamp zet haar handtekening. Foto: Gemeente Nunspeet

NUNSPEET - De regionale samenwerking rondom maatschappelijke stages wordt voortgezet tot 2026. De huidige overeenkomst loopt dit jaar af, maar de betrokken gemeenten hebben besloten om deze door te zetten, ook nu maatschappelijke stages in het onderwijs niet meer verplicht zijn.

De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Putten en Zeewolde doen al sinds 2012 mee aan de samenwerkingsovereenkomst omtrent maatschappelijke stage. De regionale samenwerking werd gestart omdat veel middelbare scholieren in de regio niet in de gemeente wonen waar zij naar school gaan maar toch de gelegenheid moeten krijgen om in hun eigen gemeente maatschappelijk stage te lopen. De huidige overeenkomst liep van 2018 t/m 2022, hoewel de maatschappelijke stage al sinds 2014 landelijk niet meer verplicht deel uitmaakt van het curriculum. Toch hebben de gemeenten zich uitgesproken vóór voortzetting van de huidige samenwerking. Zij vinden het belangrijk dat leerlingen kennismaken met vrijwilligerswerk en een onbetaalde bijdrage leveren aan de samenleving. Met die reden zetten zij de samenwerking opnieuw voor vier jaar door.

Stagemakelaar

De rol van de gemeenten is om de bemiddeling en registratie van de maatschappelijke stages te bekostigen. Dit doen zij door samen de kosten te dragen voor de stagemakelaar, een regio-brede bemiddelings- en registratieapplicatie (MaS4You). De applicatie wordt per schooljaar door de gemeenten bekostigd. De overige kosten voor de uitvoering van de maatschappelijke stages worden gedragen door de scholen zelf.

De overeenkomst voor de komende jaren werd woensdag 10 november ondertekend. Namens gemeente Nunspeet was wethouder Jennifer Elskamp aanwezig om haar handtekening te zetten.

Deel dit artikel