Proef op het Marktplein bij een eerdere editie van de Keiler. Foto: RTV Nunspeet

Proef op het Marktplein bij een eerdere editie van de Keiler. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - De eerste editie van de Jeugdkeiler stond klaar om plaats te vinden in 2020, maar de 18 ingeschreven jeugdteams konden vanwege corona niet deelnemen aan hun eerste Keiler. Wat betreft het komende jaar is de organisatie er zeker van: de allereerste Jeugdkeiler gaat nu ├ęcht plaatsvinden. Maximaal 24 teams met sporters van tussen de 11 en 16 jaar oud mogen op 2 juni 2023 strijden voor de felbegeerde eerste plek.

Na drie jaar kant en klaar op de plank te hebben gelegen, kunnen de plannen voor de allereerste Jeugdkeiler nu in de praktijk gebracht worden. In de Jeugdkeiler is er plek voor minimaal 12 en maximaal 24 teams. Een team bestaat uit vier jeugdige sporters: je mag meedoen als je op de dag van de Keiler minimaal 11 jaar oud bent en nog geen 16 bent geworden. Ook twee volwassenen maken deel uit van een team, in de rol van coach en verzorger. De jonge sporters lopen een Keiler-waardig parcours, maar natuurlijk wel een aangepast op hun leeftijd. Om 16:00 uur zal de wedstrijd van start gaan op het Marktplein met zes echte proeven, waarvan er ook nog drie staan opgesteld bij de Zandenplas. Verder lopen de sporters twee keer 2,5 km en fietsen ze nog eens 7,5 km.

Een goede voorbereiding

De jonge sporters kunnen in de aanloop naar de Jeugdkeiler zich al voorbereiden op hun deelname. Er wordt bijvoorbeeld een loop- en fietsclinic voor hen georganiseerd door Loopgroep2000 en De Volharding. Ook zal er een informatiebijeenkomst zijn met informatie over bijvoorbeeld het voorkomen van blessures. Voor vragen over de Jeugdkeiler kan je ook terecht op deze informatieavond.

Enthousiast geworden? Je kan meer informatie bekijken en je vanaf 1 januari 2023 aanmelden via: www.nunspeetsekeiler.nl

Deel dit artikel