Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Alles is oranje in de Zaak. Foto: RTV Nunspeet
Zelfs het dak kleurt oranje. Foto: RTV Nunspeet

Zelfs het dak kleurt oranje. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Het WK begint aankomende zondag al met de wedstrijd tussen Qatar en Ecuador, maar in Nederland maken we ons op voor maandag 17:00 uur. De eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal zal zijn tegen de nationale ploeg van Senegal. Reden voor Dutch Pub de Zaak om zich oranje uit te dossen.

De laatste oranje versieringen moeten nog geplaatst worden, maar het gros van Dutch Pub de Zaak is al in Nederlandse kleuren aangekleed. Uitbater Harry ten Hove (jr) vertelt dat hij enorm veel zin heeft in zijn eerste echte eindtoernooi dat plaatsvindt terwijl hij werkt bij De Zaak. Dat is te merken aan alle voorbereidingen die de Zaak heeft getroffen: de wanden worden oranje gemaakt, er hangen Nederlandse vlaggen en oranje vlaggetjes aan het dak, het terras is in het oranje gestoken, de oranjeshots staan klaar, er zijn honderd oranje hoodies gedrukt en zelfs driehonderd t-shirts die bij kannetjes bier worden meegegeven. En, vertelt Harry, zo'n kannetje bier kost nog hetzelfde als tien jaar geleden, ondanks de inflatie. Oftewel: aan de oranjegekte van De Zaak kan het niet liggen dit WK.

Alles is oranje in de Zaak - Foto: RTV Nunspeet

Tumultueus jaar

Het WK komt voor de horeca na een jaar dat in januari nog in het teken stond van sluitingen omtrent corona. Voor de Zaak is het helemaal een intensief jaar geweest, na een opgelegde sluiting en een nog lopend proces rondom een ingediende schadeclaim bij de gemeente Nunspeet. Harry stelt dat het de afgelopen tijd wel weer is bijgetrokken wat betreft de drukte en hij verwacht dat het tijdens de wedstrijden van het Nederlands Elftal ook behoorlijk druk gaat worden. Naast de openingswedstrijd tegen Senegal speelt Oranje nog vrijdag 25 november en maandag 29 november, respectievelijk tegen Ecuador en Qatar. Wat daarop gaat volgen moet nog blijken, maar Harry heeft er wat betreft de wedstrijd tegen Senegal in ieder geval goede hoop in: ‘Nederland wint met twee tegen nul!'

Deel dit artikel