Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Oekraïense stand met sfeervolle artikelen. Foto: RTV Nunspeet
Initiatiefnemers Jannette en Thea. Foto: RTV Nunspeet

Initiatiefnemers Jannette en Thea. Foto: RTV Nunspeet

ELSPEET - Vrijdag werd een Goede Doelenmarkt georganiseerd in het Dorpshuis te Elspeet. Een gezellig markt in Sinterklaas en Kerstsfeer om geld in te zamelen voor goede doelen of de verenigingskas. Maar liefst veertien deelnemers hadden zich aangemeld voor plaatselijke en soms ook landelijke doelen.

Het idee

Initiatiefnemers Jannette de Bruin en Thea Fritz, beiden geboren en getogen Elspeters, kwamen op de Boer’ndag met elkaar in gesprek over hun interesses en inzet als vrijwilliger. Voor Jannette is dat voor de Stichting Metakids en voor Thea de hondenopvang. Daar ontstond het idee iets te organiseren voor verenigingen en stichtingen rondom Sinterklaas en Kerst. Gezien het jaargetijde was buiten organiseren een risico en zo gingen zij informeren bij het Dorpshuis, dat enthousiast het plan omarmde.

De markt

De ruime hal van het Dorpshuis was sfeervol ingericht met allerlei kraampjes, waar ook veel zelf gemaakte artikelen te koop werden aangeboden. Het brede aanbod gericht op Sinterklaas en Kerst bevatte o.a. veel wenskaarten, vele soorten vogelvoer, gebreide verlichte kerstboompjes, feestelijk gedecoreerde haarclips, speculaaspoppen en een groot scala aan cadeauartikelen. De deelnemers stonden hun opbrengst af aan bijv. KWF, CliniClowns, Metakids, Stichting Open Doors, Poparun, het christelijk gemengd koor Viva Vox, Fietsgroep Oranjehof, Hospice de Regenboog en woonzorgcentrum de Bunterhoek. Goede zaken deed ook de Oekraïense, die met veel zelfgemaakte kerst- en vogelvoerartikelen, geld ophaalde voor haar zieke broer, die in de Oekraïne moest achterblijven. Zij werd de hele markt bijgestaan door vrijwilligers, die via google-translate, als ‘tolk’ voor haar optraden. De belangstelling was ruim voldoende, de hele middag en avond liep het gezellig door en als het aan Thea en Jannette ligt is dit zeker niet de eerste én de laatste keer.

Deel dit artikel