Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Geslaagde open dag. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Gezellige activiteiten voor ieder wat wils. Foto: RTV Nunspeet
Zand en Grint open dag. Foto: RTV Nunspeet

Zand en Grint open dag. Foto: RTV Nunspeet

DOORNSPIJK - Zaterdag 19 november werd, met een feestelijke open dag, gevierd dat Zand en Grint in Doornspijk naar een nieuwe locatie is verhuisd. Het hele terrein mocht worden bekeken, kinderen konden zich uitleven op het springkussen en er waren allerlei spelletjes. Er stond een foodtruck klaar om wat lekkers te verzorgen.

Al in 2002 is Gerco Vlijm begonnen met straat- en grondwerk en het handelen in zand en grind. In de twintig jaar dat het bedrijf ondertussen bestaat is het assortiment alsmaar gegroeid. Ook nu op de nieuwe locatie, op een steenworp afstand van de oude locatie van het bedrijf, was er weer meer ruimte voor een nog uitgebreider aanbod in allerlei soorten zand en grind. Het nieuwe terrein gaf daarnaast meer mogelijkheden voor nieuwe machines. Zo heeft Zand en Grint nu een mobiele beton centrale, waarmee op locatie beton en specie gemaakt kan worden, een grote nieuwe loods voor opslag en een nieuw kantoor met ontvangstruimte en kantine.

Festiviteiten

Op de open dag werd goed gebruikt gemaakt van het hele nieuwe trein. Mensen probeerden voor de loods in een kraantje een cilinder in steeds moeilijker wordende vormen te manoeuvreren, konden boven in de nieuwe loods bij het kantoor kijken en het assortiment aan zand en grind bekijken in de zelfgemaakte betonnen opslagruimtes op het terrein. Gerco vertelt over deze dag, “mensen kunnen de nieuwe locatie bekijken en ons assortiment bekijken. We hebben verschillende soorten zand en diverse soorten grind. Hoe witter het grind, hoe duurder. Ook doen we aan gladheidbestrijding, dit doen we voor bedrijven en instellingen.”

Deel dit artikel