Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Flinke opkomst bij de luchtbuks schietdag. Foto: RTV Nunspeet
Het schietterein van de luchtbuks schietdag. Foto: RTV Nunspeet

Het schietterein van de luchtbuks schietdag. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Bij de luchtbuks schietdag bij de Burgerwacht was het drukker dan verwacht, meldt Ruud van Soest, voorzitter van de schietvereniging de Burgerwacht. Zij organiseerden vandaag een luchtbuks schietdag. Deze dag is in het leven geroepen voor iedereen die een luchtbuks of luchtpistool heeft en daar wel eens mee wil schieten.

“Het is super gezellig. We hebben de bijna landelijke luchtbuks dag. We krijgen mensen vanuit heel het land. Noord-Holland, Gelderland, je kunt het zo gek niet bedenken, mensen komen hier naartoe”, zegt Ruud van Soest tevreden. Vandaag is een dag waarop mensen kunnen schieten, maar ook vragen kunnen stellen en tips kunnen krijgen. “Het is drukker dan verwacht. We hadden zelf ons doel gesteld op 20/25 man, maar die hadden we in het eerste uur al op de stoep staan. Het blijf maar binnenstromen”, vult van Soest aan.

Op de open dag is er een schietbaan van 25 meter ter beschikking waar mensen, op een veilige manier, kunnen schieten. Van Soest is erg te spreken over de opkomst en heeft geen idee hoeveel mensen nog zullen binnenlopen.

Deel dit artikel