Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De Roskam waar de Sint komende tijd verblijft. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: De pieten op de foto met de kleinste pietjes. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Lachen voor de foto!. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 4:
Lead image TXT 4: Sinterklaas op het podium. Foto: RTV Nunspeet
Sinterklaas spreekt kritisch de jeugd aan. Foto: RTV Nunspeet

Sinterklaas spreekt kritisch de jeugd aan. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - “SINTERKLAAS!” Groepen kinderen, ouders en opa’s en oma’s schreeuwen ongeduldig op het marktplein van Nunspeet. Vol spanning wachten de mensen tot ze een glimp kunnen opvangen van Sinterklaas. De dj-piet houdt op het marktplein de kinderen, ouders en opa’s en oma’s warm. Kruidnoten, snoepjes en glutenvrije kruidnoten worden kinderen toegeworpen. Ze zijn haast niet aan te slepen!

“Het is een hele leuke dag, met veel kinderen en muziek. Dat maakt mij heel blij”, zegt piet Joey. Toen Sinterklaas eindelijk op het marktplein op de kar stond, werd hij vol enthousiasme aangesproken en welkom geheten door burgemeester Celine Blom. Kinderen zongen uit volle borst ‘Sinterklaas Kapoentje’ mee en de Sint beantwoorde wat vragen.

Schoencadeautjes gewenst

“Ik wil heel graag een paard van de Sint!”, “ik wil een PlayStation en een Xbox!” Kinderen hadden allemaal wensen van de Sint. Het is natuurlijk nog maar even afwachten of de Sint dit kan waarmaken, maar hij zal vast zijn best doen. De Sint verblijft komende tijd op verschillende plekken en begint bij dorpsherberg De Roskam. Hier was ook een zwaaimoment en de mogelijkheid om met de Sint op de foto te gaan.

Sinterklaas en zijn pieten kunnen spreken van een succesvol welkom in Nunspeet.

Deel dit artikel