Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Noord Veluwse Boys - Hulshorst. Foto: Eigen foto
Noord Veluwse Boys - Hulshorst. Foto: eigen foto

Noord Veluwse Boys - Hulshorst. Foto: eigen foto

HULSHORST - Slechte wedstrijden winnen is ook een kwaliteit. Laten we deze gedachten maar hooghouden na de winst van vv Hulshorst op laagvlieger Noord Veluwe Boys, waar de uitslag 0-2 was. Net als vorige week voetbalde Hulshorst ver onder hun kunnen, maar ook nu werd er gewonnen.

Hulshorst kwam al redelijk vroeg in de wedstrijd, 18e minuut, op voorsprong. Via de rechterkant stoomde rechtsachter Sven van Olst op. Zijn voorzet kwam voor de voeten van de gehaal vrijstaande Xander Vis en die schoot beheerst de 0-1 binnen. Na dit doelpunt en het uitvallen tot op dat moment de beste speler van Hulshorst Melvin den Herder was het gebeurd met het voetbal van Hulshorst. Het was Noord Veluwe Boys wat het spel dicteerde en de kansen aan één reeg. Echter de mooiste kansen werden om zeep geholpen door de spelers uit Hattemerbroek. Zelf op een afstand van 30 cm van de doellijn werd de bal nog over de goal gewerkt.

De tweede helft bracht eigenlijk hetzelfde spelbeeld en het was wachten op de gelijkmaker. Inmiddels was Timothy de Haan in het veld gekomen voor de onzichtbare Martijn Pater. Maar ook deze wissel had niet het gewenste effect. Het was te danken aan het prima keeper werk van Remon Vlieger dat de Noord Veluwe Boys niet tot scoren kwam. In de 87e minuut leek dan het verdiende doelpunt voor Noord Veluwe Boys toch te vallen maar de bal ging via de schouder van Vlieger en via de bovenkant van de kruising toch nog net over de goal. Uit daaropvolgende aanval van Hulshorst viel dan toch de bevrijdende treffer. De ingevallen Jesper den Herder gaf de bal prima voor. Spits Mel Mijdema kon er net niet bij maar achter hem stond de mee opgekomen linksachter, Marcel ten Have en deze scoorde met een droge knal zijn eerste goal voor Hulshorst en deze middag de bevrijdende tweede goal voor Hulshorst. Met een portie geluk en 3 punten ging Hulshorst huiswaarts.

Door deze overwinning staat Hulshorst met 2 punten achterstand op de nummer twee in een groep die om de bovenste zes plaatsen strijden. Apeldoornse Boys staat hier weer boven en heeft na acht wedstrijden 21 punten en heeft dus één keer verloren, dat was tegen Hulshorst. In deze wedstrijd liet Hulshorst zien dat ze wel degelijk voetballen kunnen. Dat zullen ze aanstaande zaterdag ook weer moeten laten zien als SEH uit Heerde op bezoek komt. Dit is ook een ploeg die in de bovenste helft van deze klasse meestrijdt. Hulshorst kan dan laten zien dat de afgelopen 2 wedstrijden tegen de laagvliegers incidenten waren qua kwaliteit van voetballen. Maar zoals al eerder aangegeven, als je slecht voetbalt en toch wint, kun je ook ver komen.

Deel dit artikel