Met kerst samen Present. Foto: Eigen foto

Met kerst samen Present. Foto: Eigen foto

NUNSPEET - Onder het motto ‘Met kerst samen Present’ organiseert Stichting Present Nunspeet op 17 december een projectdag. Op de projectdag komen inwoners van Nunspeet samen om mensen te helpen die dat, ook met het oog op de kerstdagen, hard nodig hebben.

In de donkere dagen voor kerst kan iedereen een lichtpuntje gebruiken. Vrijwilligers kunnen precies zo’n lichtpuntje zijn voor de mensen die dat nodig hebben volgens Stichting Present. Mensen die hulp nodig hebben, bijvoorbeeld doordat ze geen goede gezondheid, weinig geld of geen eigen netwerk hebben, worden op de projectdag 'Met kerst samen Present' ondersteund.

Projecten

De hele dag worden op 17 december allerlei projecten uitgevoerd, zowel praktische als sociale projecten. Onder de eerste categorie valt bijvoorbeeld bij iemand helpen schoonmaken, de tuin doen of helpen schilderen. Bij sociale projecten kun je denken aan een activiteit doen met bewoners van Stichting Philadelphia, of bijvoorbeeld een spelletje doen of een rondje lopen met bewoners van een verzorgingshuis. Het is ook mogelijk om een eigen invulling aan een project te geven of met een eigen idee te komen. Het belangrijkste doel van de projectdag is uiteindelijk om veel mensen in staat stellen om vreugde te brengen bij een ander.

Zelf ook vrijwilliger zijn op de projectdag? Je kan je zowel individueel als in groepsverband opgeven en aangeven bij wat voor een soort project je zou willen helpen. Kijk voor meer informatie op de site van Stichting Present.

Deel dit artikel